Més d'una vintena d’artistes s’uniran aquest diumenge en la cloenda del Festival MusiC Estiu de Castelló d’Empúries-Empuriabrava per protagonitzar una marató solidària a benefici de l’associació empordanesa We Love Uganda i dels nens d’un orfenat d’Uganda. La trobada es durà a terme a partir de les sis de la tarda, a la platja d’Empuriabrava.

El director del festival, Jordi Rubau, indica que «totes aquelles persones que vulguin gaudir de la música i de l’espectacle i col·laborar en aquesta causa justa» han de reservar entrada a través de l’enllaç bit.ly/2QiGgbl i fer una aportació de 2 euros anant al concert. Xaranga Bufa Tramuntana obrirà una vetllada a la qual se sumaran fins a 20 artistes, músics i cantants: Angels Ortíz, Benny&Gary, Blaise Puglisi, Clara Valero, Cotton’s Roses, David Guzman, Elisabet Riu, Gabriela Martín, Gavin Bradshaw, Gipsy Siroco, In-audito, Josep Ma Mesquida, Mati el Loco & Papi Chulo, Olga Bereza, Paco Losada, Peter Sarach, Rufo Iranzo,VeSeLena, Mario Carva, Sam i Yan Ficker i Xanadú.

L’organització també ha previst que actuï Yolaini, exconcursant de La Voz Kids, d’Antena 3, que amb la seva veu va fascinar les coachs del programa Rosario Flores i Vanesa Martín. La petita té 7 anys i és d’Empuriabrava, i durant el seu pas per la televisió va poder demostrar el seu talent protagonitzant moments de tendresa.

La marató musical s’intercalarà amb el sorteig de diferents premis, com ara productes cedits per Carnisseria Vila Benet, Garum Figueres, Finques Coll i Aquabrava de Roses, entre d’altres. El públic també podrà assistir a una performence en directe que consistirà en la creació d'una obra en viu a càrrec de l'artista Paco Losada que serà sortejada al final de l'esdeveniment. El Festival MusiC Estiu clou diumenge després d’una desena d’actuacions que es van iniciar el 20 de juliol.