Stay Homas donarà el tret d'inici a Les Nits d'Acústica que ompliran Figueres de música entre les 7 de la tarda i les 2 de la matinada, els dies 27, 28 i 29 d'agost, amb concerts de: Andrea Motis, Doctor Prats, Dàmaris Gelabert, Suu, Sopa de Cabra, Maika Makovski, Gertrudis, El Pot Petit, Maria Jaume + Ferran Palau, Izal, Joan Miquel Oliver i Miki Núñez.

Els concerts tindran lloc en tres nous espais de Figueres: per primera vegada, l'escenari principal se situa al parc de les Aigües, que tindrà una capacitat per a 600 persones. També es recupera el seu esperit inicial, amb concerts en acústic, que tindran lloc al claustre de l'institut Ramon Muntaner, que ja havia sigut un espai d'actuacions els primers anys del festival. Per últim, l'Acustiqueta es farà al Teatre El Jardí i podrà acollir el 40% del seu aforament habitual. La capacitat d'aquests dos espais és d'unes 300 persones.

El perímetre de l'escenari del Parc d'Aigües està delimitat, fet pel qual hi ha una única entrada i, alhora, una sortida al costat oposat. D'aquesta manera, el públic entrarà per un accés i sortirà per l'altre, evitant el contacte entre els assistents de diferents actuacions. A més, es crearà una doble corona de control perimetral amb reforç de presència de la Guàrdia Urbana, per evitar aglomeracions i també per desautoritzar qualsevol intent de fer botellades. En els altres dos escenaris també s'han previst una entrada i una sortida diferents.

El programa de concerts d'aquesta edició va lligat al lema #culturasegura, és a dir, mantenint les distàncies entre el públic, entrades i sortides esglaonades i segmentades, assignació de seients, gel desinfectant en tot el recinte, etc. Donades aquestes circumstàncies, les Nits d'Acústica no es compta com la 19a edició del festival, sinó com un parèntesi.

Els concerts són de pagament, amb uns preus que oscil·len entre els 6 i els 25 euros, i a hores d'ara ja s'han venut el 90% de les entrades, fet que demostra la confiança que té el públic en la seguretat dels actes culturals.

Un any més el Gran Jonquera Outlet & Shopping apadrina el got solidari, que enguany destina els beneficis a la Fundació Salut Empordà.