El Festival Acústica ha canviat de format a causa de les mesures excepcionals de l'emergència sanitària i, en conseqüència, ha adaptat l'estructura, passant-se a denominar Les Nits d'Acústica. En els tres escenaris que configuren l'esdeveniment -parc de les Aigües, El Jardí i claustre de l'institut Ramon Muntaner-, el públic hi trobarà repartits dispensadors de gel hidroalcohòlic i serà obligatori l'ús de mascareta.

A més, com ja es va fer al festival Sons del Món -organitzat també per PromoArts Music-, la distància de seguretat entre els assistents quedarà garantida amb la col·locació de cadires buides. Una altra mesura per evitar contagis de Covid-19 es troba en els accessos: l'entrada i la sortida en els diferents espais es farà de manera esglaonada segons la fila, segons han informat fonts municipals.

L'escenari, que tindrà més capacitat de públic i que podrà acollir fins a 600 persones, s'ha instal·lat al parc de les Aigües i el seu muntatge va finalitzar divendres passat a la tarda. El perímetre d'aquest espai verd de la ciutat estarà delimitat, fet pel qual hi haurà una única entrada i, alhora, una sortida al costat oposat. D'aquesta manera, el públic entrarà per un accés i sortirà per l'altre, evitant el contacte entre els assistents de diferents actuacions.

Les mateixes fonts municipals han explicat que, mentre duri el festival, es tallarà al trànsit l'avinguda Costa Brava. A més, es crearà una doble corona de control perimetral amb reforç de presència de la Guàrdia Urbana, per evitar aglomeracions i també per desautoritzar qualsevol intent de fer botellades.

A l'escenari del claustre de l'institut Ramon Muntaner i al teatre El Jardí també s'han previst una entrada i una sortida diferents, si bé els organitzadors consideren que aquests dos recintes són més fàcils de controlar que el parc de les Aigües perquè són tancats. En els dos casos, la capacitat és d'unes 300 persones.

L'espai village s'ha concebut, aquesta vegada, com «una zona d'espera», diuen des de l'Ajuntament. Entre concert i concert tot el recinte quedarà completament buit per tal de poder dur a terme tasques de desinfecció. Un altre detall diferent a altres edicions és que no es posaran les lones amb la programació de l'Acústica en els tòtems de la Rambla i la plaça de l'Ajuntament, ja que des del consistori diuen «que era com un programa de mà i que amb la venda anticipada d'entrades no té sentit».