El parc aquàtic Aquabrava de Roses és sinònim de diversió, lleure i des de fa uns quants anys també d'art, per les pintures murals que cada cop van guanyant més presència i notorietat dins les instal·lacions, gràcies a l'artista rosinca Diana Taubin.

Aquabrava fa cada any un gran manteniment del parc, amb motiu de la seva reobertura a l'estiu, i inverteix en infraestructures per a un confort més bo dels usuaris, a més de desenvolupar noves atraccions. La d'aquest any no va poder inaugurar-se per la paralització d'obres pel coronavirus i problemes de proveïment i tancament de fronteres, entre d'altres, que la pandèmia va ocasionar. No obstant això, va obrir les seves portes al públic amb la màxima seguretat i amb l'al·licient de descobrir-hi les noves decoracions de Taubin.

L'artista ha tornat a repetir aquesta temporada l'experiència d'embellir algunes de les atraccions principals del parc aquàtic Aquabrava de Roses, on va començar a treballar l'any 2016 per renovar la imatge de les instal·lacions i dotar-les d'un caire artístic.

Aquesta vegada Taubin ha repintat completament el vaixell pirata per a nens i després va fer una renovació completa del Burguer, ( fast food que està prop de les atraccions infantils. «Com es tracta d'una construcció gran i alta, em vaig proposar donar-li una imatge que mantingués el concepte del restaurant de l'entrada que vaig fer l'any passat, pintar molta vegetació i ocells tropicals molt acolorits, ja que el parc té una vegetació exuberant en el qual cada any s'agreguen noves plantes», explica l'artista. A més, el sector per a menjar on hi ha el Burguer, està constituït per una estructura de fusta amb columnes també de fusta amb sostre de quincha, que li dona un aspecte molt tropical. «En tot el parc s'escolta el cantar dels ocells, que contribueixen a generar una sensació de trobar-nos en un lloc tropical, per això els murs de la construcció es mimetitzen amb l'entorn, generant una continuïtat espacial», destaca Taubin.

Llarga experiència

Diana Taubin està especialitzada en arquitectura i urbanisme, però va debutar en la pintura mural amb el seu pare quan tenia deu anys. Des del 1988 ha realitzat nombrosos frescos a l'Amèrica Llatina i a Espanya. Els darrers anys, ha treballat en diversos murals a França i aquest estiu repeteix l'experiència de decorar el parc aquàtic Aquabrava de Roses. Taubin valora especialment la seva labor al parc: «Que la imatge del meu treball estigui cada cop més present a Aquabrava, cada any amb més coses noves, m'omple de satisfacció».

Com recorda Taubin, fer un mural a Aquabrava era una aspiració que tenia des que va arribar a Roses, des de l'Argentina, l'any 2002, i l'any 2016 la va fer possible, en fer una pintura a la piscina d'ones infantil, al fons de la qual va pintar la imatge espectacular d'un vaixell enfonsat. Cada any acostuma a repintar el que ha fet l'estiu anterior per mantenir impecable el resultat.

Entre els seus propers projectes destaca una altra creació mural que l'artista prepara a la plaça del carrer de la Llotja de Roses.