Carles Buixó és professor, director de Step Up Figueres i fundador de la revista Miligramo, i és un dels tres convidats de l’Estat espanyol a la primera trobada poètica internacional Pájaros Errantes. Aquesta activitat s’emmarca dins de les trobades poeticoecològiques que es duen a terme des de fa tres anys a la península d’Hualpén, a la regió del Bío Bío de Xile, i que organitza el Círculo Literario del Bío Bío i el moviment artístic La Balandra Poética. En aquestes jornades participen 30 poetes xilens i 30 d’altres llocs del món.

Buixó explica que «feia temps que estava en contacte amb Andrés Espinosa Zuchel, que forma part del Círculo Literario. A mi m’agrada com escriu ell i a ell com escrivia jo. Anàvem retroalimentant-nos, sobretot durant el confinament; jo l’anava ajudant en unes obres que estava fent ell, i jo també li anava passant uns llibres que estava fent jo, i hem agafat una bona amistat».

Aquestes jornades poètiques intenten obrir la poesia a zones que estan en contacte am la natura, «més enllà de la poesia també tracta la filosofia, o una mena de connexió amb la natura i una tipus de vida més contemplativa», afirma Carles Buixó.

«Per a mi la poesia és com obrir-me en canal i mostrar qui soc jo cap a fora, mai he volgut guanyar-hi res», explica el figuerenc. De fet, diu que un cop que va guanyar un premi literari es va «sentir brut per rebre diners per mostrar-me a mi mateix». És per això que ara ha trobat un terme mig amb el microrelat, en què conserva una part de l’estil poètic i a la vegada exposa alguna cosa que no té res a veure amb la seva persona. Ara està treballant en dos llibres que vol publicar aquest 2020, si és possible, un per a una associació sense ànim de lucre i l’altre és un projecte personal de

microrelats relacionats amb el món de l’art. En la seva realització l’ha ajudat Ginés Cutillas, del Colegio de Escritores de Madrid.

La revista Miligramo

Carles Buixó és el fundador i cap de redacció de la revista Miligramo. Des de l’organització de Pájaros Errantes, se’ls va demanar si podien cedir el primer número perquè el donessin al públic. «La revista fa temps que està enllestida però estem esperant com evoluciona tot per poder-la presentar bé», diu el figuerenc Carles Buixó. És una revista cultural i sense ànim de lucre amb un projecte solidari al darrere.