18 de agost de 2020
18.08.2020
L'Empordà

El Festival Portalblau de l'Escala tanca amb èxit i una ocupació total del 90%

17.08.2020 | 18:59
Las Migas van actuar amb gran èxit durant el festival.

Tot i les restriccions i mesures de seguretat, el Festival Portalblau s'ha celebrat amb èxit, de l'1 al 15 d'agost, a les diferents localitzacions de l'Escala amb entrades exhaurides en la majoria de concerts. Amb una ocupació total del 90%, la valoració final del festival és molt positiva, complint l'objectiu d'aquest any: manifesta la importància de la cultura com a element de cohesió social.

Totes les actuacions realitzades a les tres localitzacions del festival –fòrum romà d'Empúries, mar d'en Manassa i jardins de la muralla grega d'Empúries– s'han pogut celebrar respectant totes les mesures de seguretat sanitària.

La programació, que mantenia l'eix conceptual que caracteritza el festival: la promoció dels valors de la cultura a la mediterrània, va ser molt ben rebuda pel públic, que va poder gaudir de propostes com la narració oral ( Bàrbars), Kavafis ( A la llum del dia), melodies d'arrel tradicional convertides en cançó d'autor (Gemma Humet), Mallorca (Maria Jaume), Nàpols (Alessio i Giancarlo Arena), fusió cultural (Las Migas) i també d'artistes locals com Els Amics de les Arts i Damaris Gelabert.

Sis dels vuit espectacles van exhaurir les entrades abans del seu inici, aconseguint l'objectiu de l'organització: manifestar la importància de la cultura com a element de cohesió social.

Durant aquesta edició del festival s'han dut a terme un seguit d'accions per promoure valors socials: s'ha destinat part de la recaptació de les entrades al Banc dels Aliments de l'Escala (SLDA), s'ha prioritzat la contractació de joves de l'Escala i també s'han impulsat mesures per minimitzar l'impacte ambiental en la realització del festival.

A més, aquest any, tant la programació com l'equip que el fa possible és majoritàriament femenina (prop del 70% del total).

El Festival Portalblau està organitzat per l'Ajuntament de l'Escala, el MAC (Museu d'Arqueologia de Catalunya), amb seu a Empúries, i gestionat, produït i dirigit per l'empresa Tem Productions, guanyadora del concurs públic realitzat enguany.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook