L'estiu és sinònim de bon ambient, de dies de platja trencant el blanc nuclear de l'hivern, de barbacoes amb els amics de tota la vida, de veure sortir el sol després d'una festa major, de tenir un amor intens i fugaç, d'anar al poble amb la família, de banyar-se a les gorgues del riu, de veure les llàgrimes de Sant Llorenç a la platja i d'anar al cinema a la fresca. Sempre s'ha associat amb gaudir les vacances merescudes després de treballar i viure frenèticament durant l'any. Tot i que aquest estiu està essent del tot anormal i ja no podem ballar fins a veure sortir l'albada a les discoteques o a les festes majors, la música no ha deixat d'acompanyar les experiències d'aquesta nova normalitat.

Està demostrat científicament que els humans som climatodependents, i de la mateixa manera que modifiquem el nostre caràcter segons el temps que fa, també ho fem amb el nostre estil musical. Optem per una música relaxada i trista en dies grisos i plujosos i per una de més animada i festiva pels dies assolellats. Les mítiques cançons d'estiu passen pel mateix filtre: transmetre bon rotllo, energia positiva i tenen un ritme i una tornada d'aquelles que costa treure del cap. En definitiva, una barreja perfecta per aquesta època de l'any. Alguns dels discjòqueis de la comarca exposen quina creuen que és la cançó d'aquest estiu 2020 i el perquè que s'hi amaga al darrere.

Claus de l'èxit

Joan Blànquez, conegut musicalment com a DJ Whiez, delata que una de les claus perquè ara les cançons triomfin és la coneguda aplicació TikTok, ja que agafa la melodia de les cançons i les acompanya de moviments simples però que donen molt bon resultat. De cop i volta tens milions d'usuaris seguint uns passos de ball sobre el ritme de la mateixa cançó. La cançó La Jeepeta, de Nio Garcia x Brray x Juanka x Anuel AA x Mike Towers, ha vist l'èxit gràcies a la repercussió que li ha donat l'aplicació aquest estiu. En la mateixa línia es mou Dj Dulo, que aposta per la cançó Savage Love de Jason Derulo & Jawsh 685 com a cançó d'aquest estiu gràcies als balls de TikTok. D'altra banda, el discjòquei i emprenedor rosinc Adrià Giner explica que una bona cançó d'estiu és aquella que et fa aixecar de la cadira i quasi t'obliga a cantar-la a ple pulmó, i en aquest cas escull El fin del mundo de La La Love You: «Si s'ha d'acabar el món, que ens agafi ballant».

No obstant això, la discjòquei, violinista i trompetista Lia Jensen apunta que aquest estiu és molt complicat apostar per una cançó, ja que la impossibilitat de poder anar de festa i ballar a les discoteques no ha permès que d'alguna manera es comprovi si una cançó té tot el que ha de tenir per poder-la considerar la cançó de l'estiu 2020. «Quan veus la resposta de la gent en directe és quan t'adones de si la cançó funciona o no».