El prestigiós Quartet Quiroga, junt amb la violoncel·lista Erica Wise, seran els encarregats d'obrir oficialment la present edició de la Schubertíada de Vilabertran, aquest dimecres, a les nou del vespre, a la canònica de Santa Maria de la localitat. En la primera part del programa, la formació espa-nyola, Premi Nacional de Música, interpretarà obres de Boccherini, a les quals sumaran, ja junt amb el violoncel de Wise a la segona part, obres de Schubert.

El festival, que arriba amb el cartell de totes les entrades venudes en els quatre primers concerts, continua dijous amb el baríton Florian Boesch, juntament amb Christian Koch al piano. Juliane Banse i Wolfram Rieger interpretaran el cicle Winterreise de Schubert el divendres. La programació continua el cap de setmana amb Andrè Schuen i el pianista Daniel Heide, amb obres de Mahler i Schubert, dissabte. Tampoc hi faltarà el debut de joves artistes i, finalment, aquest diumenge, serà el torn del duo de pianistes format per Anton i Maite, que interpretaran obres de Schubert i Mozart.

Aquest estiu es podran escoltar a la Schubertíada altres grans noms del lied i la música de cambra: «Reduïm el nombre de concerts però mantenim l'essència», explicava durant la presentació Víctor Medem, director de la Schubertíada de Vilabertran, que enguany ha aconseguit mantenir-se, del 19 al 30 d'agost, adaptant-se a les normatives, reduint aforament, però sense baixar el llistó de qualitat. El festival vol ser enguany una edició en la qual la música serà una finestra a l'esperança i emmarca un temps de reflexió.

Els grans noms que ja estaven programats -Mathias Goerne, Julianne Banse, Wolfram Rieger, entre altres- no s'han volgut perdre la cita. Tampoc renuncia al festival el quartet de corda, amb les formacions: Cosmos Quartet, Kallias Ensemble i Quartet Casals, que culmina la programació amb un concert el 30 d'agost. També es farà un concert d'orgue a la basílica de Castelló, el dia 24, amb Joan Seguí, orgue i el Quartet Gerhard, que interpretaran obres de Bach, Schubert i Mendelssohn. La Schubertíada va arrencar el mes de passat juliol amb dos concerts a Valdegovía, al País Basc.