Tot i les restriccions i les mesures de seguretat, el Festival Portalblau s'ha celebrat, de l'1 al 15 d'agost, a les diferents localitzacions de l'Escala amb entrades exhaurides a la majoria de concerts. Amb una ocupació total del 90% la valoració final del festival és molt positiva, complint l'objectiu d'aquest any: manifesta la importància de la cultura com a element de cohesió social.

Totes les actuacions a les tres localitzacions del festival: Fòrum Romà d'Empúries, Mar d'en Manassa i Jardins de la Muralla Grega d'Empúries; s'han pogut celebrar respectant totes les mesures de seguretat sanitària.

Entrades exhaurides

La programació, que mantenia l'eix conceptual que caracteritza el festival: la promoció dels valors de la cultura a la mediterrània, ha estat molt ben rebuda pel públic, que ha pogut gaudir de propostes com la narració oral ("Bàrbars"), Kavafis ("A la llum del dia"), melodies d'arrel tradicional convertides en cançó d'autor (Gemma Humet), Mallorca (Maria Jaume), Nàpols (Alessio i Giancarlo Arena), fusió cultural (Las Migas) i artistes locals (Els Amics de les Arts i Damaris Gelabert).

Sis dels vuit espectacles van exhaurir entrades abans del seu inici, aconseguint l'objectiu de l'organització: manifestar la importància de la cultura com a element de cohesió social.

Compromís social, reflexió i més que paritat

Durant aquesta edició del festival s'han portat a terme un seguit d'accions per promoure valors socials: s'ha destinat part de la recaptació de les entrades al Banc dels Aliments de L'Escala (SLDA), s'ha prioritzat la contractació de joves de L'Escala i també s'han impulsat mesures per minimitzar l'impacte ambiental en la realització del festival.

A més, aquest any, tant la programació com l'equip que el fa possible, és majoritàriament femenina (prop d'un 70% del total).

Portalbau

El Festival Portalblau està organitzat per l'Ajuntament de l'Escala; el MAC (Museu d'Arqueologia de Catalunya) amb seu a Empúries; i gestionat, produït i dirigit per l'empresa Tem Productions, guanyadora del concurs públic realitzat enguany.