11 de agost de 2020
11.08.2020
L'Empordà
Roses

Roses suspèn el Carnaval 2021

La resolució es va acordar durant la sessió del Consell del Carnaval, integrat per les colles de carnaval de la població i l'Ajuntament

11.08.2020 | 13:18
El Consell del Carnaval no vol perdre l'essència del carnestoltes de Roses.

La situació actual de crisi sanitària i el fet de no poder preveure en aquests moments quina serà l'evolució de la pandèmia ni d'establir quines mesures de seguretat i prevenció caldrà complir al llarg dels pròxims mesos, han motivat que el consell consensués ahir i decidís, per unanimitat de tots els presents, la suspensió del Carnaval de Roses 2021 que havia de tenir lloc de l'11 al 15 de febrer.

Les necessitats d'evitar qualsevol tipus d'aglomeració i d'acte massiu i de fer prevaldre la distància de seguretat interpersonal en qualsevol trobada, impossibilita per complet la realització de les diferents passades i balls que caracteritzen el carnaval rosinc. Davant això, colles i ajuntament van coincidir ahir en considerar que la recerca d'alternatives basades en el distanciament i en el control d'aforaments, faria perdre l'essència del carnestoltes de Roses.

El possible ajornament a altres dates també es va considerar inviable. La dedicació en la realització de disfresses i carrosses per part de les colles de Carnaval és absoluta, i és molt habitual que els components de les mateixes comencin a adquirir materials i a treballar amb intensitat en la seva elaboració amb molts mesos d'antelació. Davant tots aquests components, el Consell del Carnaval va prendre ahir la decisió de la suspensió de la festa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook