Aquest dijous 13 d'agost, torna el Jazz a Empuriabrava. Enguany, les circumstàncies han fet que els concerts es traslladin a l'escenari de la Platja d'Empuriabrava, un espai a l'aire lliure que permet mantenir més distància entre el públic. Els concerts són els dies 13, 20 i 27 d'agost a les 22 h, i acullen tres generacions de músics de casa nostra.

La formació Orgànic Ensemble és l'encarregada d'obrir el festival aquest dijous 13 d'agost. El quintet, reunit per a l'ocasió, és una generació de músics amb molts anys de swing al seu currículum. Liderats per l'extraordinari Benjamín León (orgue hammond), acompanyat de bateria, guitarra, saxo i trompeta; el quintet recorda les formacions de la branca del jazz més connectada al blues, homenatjant a organistes com Milt Buckner, Wild Bill Davis o Jimmy Smith, entre d'altres.

El segon concert és dijous 20 d'agost i anirà a càrrec de la Barcelona Jazz Orquestra (BJO). Considerada com una de les grans Big Bands d'Europa, la BJO ha actuat amb figures cèlebres com Benny Golson, Phil Woods, Jon Faddis, Frank Wess i ha participat a festivals europeus de renom com San Sebastián, Bayonne, Ramatuelle, Marciac o al Lincoln Center de Nova York.

Per últim, Las Niñas de Barcelona tancaran el Festival el dia 27 d'agost. El sextet està format per una nova generació de sis joves que s'han fet un nom, com Magalí Datzira, Eva Fernandez, Rita Payes o Lucia Fumero. Multiinstrumentistes (instrument i veu), amb una base rítmica de piano, bateria i contrabaix, i tres vents (saxo, trombó i flauta). Amb elles gaudirem d'una vetllada de Bossa Nova i Standards de Jazz.

L'aforament als concerts és limitat i per tal de poder assistir-hi és necessari fer la reserva d'entrada a www.castello.cat o a les oficines de turisme del municipi (972 15 62 33 / 972 45 08 02). L'ús de mascareta és obligatori.