Aquest any no es celebrarà el Festival Acústica que hem anat vivint els darrers anys, s'ha reconvertit en «Les nits d'Acústica» i es celebrarà els dies 27, 28 i 29 d'agost, i s'ha adaptat a totes les mesures dictades per la Generalitat de Catalunya en la publicació del DOGC del dia 4 de juliol dirigides a la música en viu.

Tindrà lloc a tres nous espais de la ciutat de Figueres: per primera vegada l'escenari principal es traslladarà i es situarà al Parc de les Aigües que tindrà una capacitat de 600 persones, es recupera el Claustre de l'Institut Ramon Muntaner que ja havia sigut escenari durant els primers anys del festival i que hi podran haver fins a 300 persones, i finalment l'Acustiqueta es realitzarà al Teatre Municipal El Jardí i que podrà absorbir el 40% del seu aforament habitual.

Els concerts seran de pagament, els preus de les entrades oscil·laran entre els 6€ als 25€ i es podran adquirir a partir d'avui mateix a les 20h al a web del Festival.

Amb un cartell espectacular, el festival programa un total de 14 concerts i manté l'esperit de l'Acústica de sempre amb cinc actuacions simulatanies entre les 19h i les 2h de la matinada en els seus tres nous escenaris. Aquest any es podrà gaudir de la música de: Andrea Motis, Stay Homas, Cala Venta, Doctor Prats, Dàmaris Gelabert, Suu, Sopa de Cabra, Maika Makovski, Gertrudis, El Pot Petit, Maria Jaume + Ferran Palau, Izal, Joan Miquel Oliver i Miki Núñez.

Com cada any el Gran Jonquera Outlet & Shopping padrina el got solidari, i enguany els beneficis aniran destinats a la Fundació Salut Empordà

El Festival Acústica vol que un any més es converteixi en un revulsiu econòmic per Figueres, i l'organització calcula que el festival generarà uns 200 llocs de treballs dels quals una trentena seran residents a la ciutat i a més, es treballarà amb un total de 20 empreses de la capital de l'Alt Empordà. Cal afegir que amb l'objectiu de dinamitzar el sector de l'hostaleria i la restauració del municipi s'han engegat dues campanyes, una amb Comerç Figueres i una altra orientada a l'allotjament amb l'Associació d'Hotels de Figueres.

Serà una Acústica diferent, però tan potent i important com sempre per la ciutat de Figueres i el sector cultural.