Figueres és molt activa culturalment i artísticament parlant, i des de la setmana passada compta amb un nou mural al carrer Empordà, realitzat per l'artista figuerenca Sònia Estévez, i que porta per títol Tramuntana. «L'encàrrec era fer quelcom relacionat amb Figueres, i em vaig basar, com a capital de l'Alt Empordà, en una zona on els Pirineus moren al mar, i on hi ha un flux energètic per la tramuntana» explica Sònia Estévez. En aquest mural, hi podem veure fins a sis figures femenines vestides de vermell, i s'hi pot observar com són tocades per la tramuntana. Estévez exposa que «la intenció és que la gent que vivim aquí ens hi sentim identificats i, en general, tots ens sentim molt nostre aquest vent del nord».

L'artista es dedica al disseny i la il·lustració, i és el primer cop que pinta a Figueres, però ja n'havia fet a altres a ciutats com Barcelona, Lleida o Girona. Estévez busca en les seves obres transmetre missatges positius i «que la gent reflexioni, que es deixi emportar pels sentiments a l'hora d'observar i interpretar».

Projecte «Art al Carrer»

L'obra Tramuntana s'emmarca dins del projecte «Art al carrer», una de les accions del Pla Estratègic de Turisme de l'Ajuntament de Figueres. A finals del mes de juny, ja es van realitzar tres murals més d'aquest projecte, el primer es va fer al mur de la depuradora de la mà de Wäwä, un altre a l'accés del Parc Bosc realitzat per Fert.One, i BL2A es va encarregar de donar color als comptadors del Museu de l'Empordà. Sònia Estévez valora «molt positivament la iniciativa, ja que pot fer de Figueres una ciutat més maca i alegre».