El temporal Gloria del mes de gener passat, a Catalunya, va generar vents de més de 100 km per hora i fortes precipitacions de 500 litres per m2. El Gloria va engolir el litoral català i també va retornar plàstics de fa quaranta anys. Les restes del temporal s'han reconvertit ara en art gràcies al treball de quinze artistes de diferents disciplines i trajectòries que participen en l'exposició col·lectiva que s'inaugura aquest dijous a la Capella de Sant Sebastià de Sant Pere Pescador.

Els materials que han utilitzat els creadors són els que va deixar el temporal a les platges de Sant Pere Pescador, bàsicament plàstics i fustes. «Aquesta exposició convida a la reflexió i vol transmetre un crit d'urgència a la natura», explica l'artista Ana Novella i membre de l'associació Pomart, de Sant Pere, que s'ha encarregat d'organitzar la mostra.

Artistes consagrats i emergents conflueixen en aquesta exposició comissariada per Neus Àvila, de peces molt variades i sorprenents, una interpretació personal del temporal. Hi participen: Lluís Barbosa, Maite Cendrós, Narcís Coderch, Maria Fàbrega, Elena Font Rodà, Marta Frades, Bel Batlle, Silver Rios, Silvia Perona, Munt Solà, Oxurs, Ana Novella, Imma Neumann,Maria León i Hedda Duffal.

Una de les peces de l'exposició

La mostra inclou més de quinze peces que s'exposaran a la recentment recuperada Capella de Sant Sebastià: per exemple Maite Cendrós ha treballat amb les petxines que va trobar a la platja, l'escultor Narcís Coderh ha elaborat una peça incorporant un tros de nina que també va retornar el temporal i Ana Novella ha utilitzat un tros de biga tallada que hi havia a la platja per tal de crear el seu treball, entre moltes altres propostes que el visitant hi trobarà.

Música en directe

Per a aquest col·lectiu d'artistes, la Capella de Sant Sebastià «és el lloc ideal perquè encara és molt rústic i no tenim llum». Com a màxim hi podran entrar dues persones a la vegada, per mantenir les mesures de seguretat que inclouen el distanciament social i l'ús de mascaretes, entre altes. La inauguració, que es fa aquest dijous a les set de la tarda, inclourà una petita interpretació musical en directe de diferents peces de jazz a càrrec d'Adrià Bardera.

Alguns artistes faran també una petita ofrena i donació de peces trobades a les platges i pintades per regalar a la gent que assisteixi a la inauguració com un petit obsequi d'agraïment.

La mostra es podrà visitar fins al dia 20 d'agost tot i que depenent de la resposta del públic es podria allargar uns dies més.