Gemma Ruiz Palà va participar aquest divendres, en la tercera sessió de la 10 edició del cicle Punt de Lectura, als jardins de la societat La Concòrdia d'Agullana. La sessió va ser molt concorreguda i hi van assistir 60 persones.

Després de l'èxit assolit amb Argelagues -el seu debut literari-, Gemma Ruiz Palà segueix explorant el món femení amb Ca la Wenling, una novel·la que posa l'accent en el concepte de sororitat

Contundent i reivindicativa Gemma Ruiz va contactar immediatament amb el nombrós públic assistent (60 persones) a la 3a sessió del cicle Punt de Lectura i va explicar que en aquest cas el títol -"posa en valor el significat de l'expressió catalana "Ca la" que confereix al lloc referit en un espai de fidelitats i complicitats."

A l'inici de la seva xerrada Ruiz va explicar que la Wenling -"és un personatge real i tots la coneixem perquè pot ser la dona vinguda d'Àsia, que cada dia ens ven la fruita, ens serveix un tallat o ens fa la manicura".

Periodista de formació i d'ofici, Ruiz va comentar que davant les injustícies ella s'encén i això li produeix una rabior des de la qual escriu. -"Vull treballar per desmitificar coses que els homes han construït durant segles de domini patriarcal"- va dir i va afegir que ella no creu en l'art per l'art sinó que està convençuda que -"Tot acte creatiu és polític i això és així tant si vols anar a favor o en contra del que està establert".

En diferents moments de la seva xerrada Gemma Ruiz va insistir en el fet que -"en la novel·la la llengua és un personatge més i el castellà que parla la Wenling havia de ser precari però he dedicat molts esforços a esporgar-lo de qualsevol temptació d'escarni".

Escrita des del respecte a les persones Gemma Ruiz va insistir en el fet que ha intentat que el lector de "Ca la Wenling" hi trobi un personatge que suposi una lliçó d'humanitat i ens indueixi a superar els estereotips que solem tenir sobre la comunitat d'immigrants asiàtics que viu a casa nostra.

El quart autor programat és Albert Gassull, autor de la "L'instant precís" una novel·la negra. Amb ell el proper divendres 14 de juliol a 2/4 de 8h del vespre els assistents podran debatre entorn de l'experiència frenètica d'un protagonista en la vida del qual la fotografia i la música de jazz hi tenen un protagonisme especial.

El dilluns 17 d'agost a les 7h del vespre s'ha reprogramat la sessió en la qual Nuria Pradas presentarà "Una vida per recordar" novel·la guardonada amb el premi Ramon Llull.