Fa més de tres anys que els cinc joves components del grup recorren cada estiu les festes majors de Catalunya per omplir-les de bon ambient i versions, que van des de les mítiques cançons dels anys vuitanta, fins a les que sonen cada dia a la ràdio.

Carregats de bona vibra i amb el seu particular mestissatge català, la banda de versions ha recorregut gran part de les festes majors de la regió: des del mític Viladamat, a l'Armentera, Manresa, la Seu d'Urgell i Andorra, entre moltes altres. Igual com els ha passat a molts altres grups, aquest estiu, però, la seva agenda de concerts programats s'ha vist completament estroncada per la crisi sanitària del coronavirus. Hem parlat amb el cantant i creador del grup, en Sergi Bagó:

Com comença l'aventura de Banda Neon?

El grup de versions neix l'any 2017 amb el repte de recórrer les festes majors de Catalunya i viure-les dalt de l'escenari. Moltes bandes comencen quan s'ajunten una colla d'amics músics i decideixen tocar junts; però Banda Neon és un projecte de músics que prèviament ni tan sols es coneixien: la unió surt de compartir les ganes de festa d'uns joves de vint anys, i transportar-les musicalment sobre l'escenari.

El nom de la banda, que aparentment no té cap relació amb la música, d'on surt?

Certament no té cap relació amb la música. Un vespre estàvem en Biel Geli (el bateria) i jo al casino -cal afegir que ja despuntàvem de la resta per no anar vestits d'etiqueta-, i sense voler vam trencar un neó que molt probablement valia més diners que tots els que hem guanyat durant aquests anys. Vam aconseguir arribar a un acord econòmic i des de llavors, neon ens representa força.

Quin toc especial li doneu a les versions?

Podríem dir que totes elles comparteixen una mena de «mestissatge català», a més li afegim un toc de reggaeton per estar a la moda.

El confinament com us ha marcat com a grup?

Tots vivim en diferents parts del territori -un de nosaltres és de les Illes Balears-, així que el vam passar molt separats i es va fer dur. A més, ens va agafar durant l'època que ja començàvem a tocar a festes, després d'haver estat assajant des del desembre fins al febrer.

Com es presenta l'agenda de concerts d'aquest estiu?

Se'ns han cancel·lat més de cinquanta concerts que ja teníem programats. És una situació molt complicada, però davant d'això, ens hem proposat reinventar-nos per intentar sobreviure econòmicament i poder tenir algun ingrés. Per una banda, hem creat un format «trio» del grup que ofereix unes versions en acústic més relaxades, perquè la gent que estigui asseguda al concert no es mori de ganes d'aixecar-se i donar-ho tot. Òbviament, l'essència de la festa major es perd. Per altra, també ens hem endinsat en el format streaming, tot i que això acaba sent molt surrealista perquè, al final, toques per cinc càmeres que tens al davant.

Si haguéssiu de definir el vostre públic en una paraula, quina seria?

Imprevisible. Perquè ens han donat molt amor i molt caliu, i això ho esperes del públic d'un grup que fa cançons pròpies, però no d'un que fa versions. En vam ser conscients quan vàrem celebrar el primer FestiNeon, amb molt bona acollida.