Enguany, la celebració de la Festa Major de Roses ha hagut d'adaptar-se a les necessitats produïdes per la situació sanitària. D'acord amb les mesures de prevenció i seguretat dictades per les autoritats sanitàries, l'Ajuntament ha preparat una programació variada que es va iniciar dijous passat i tindrà lloc fins el 16 d'agost, formada per activitats diverses com ara concerts, visites guiades, exposició, activitats relacionades amb el benestar, espectacles infantils, sardanes o havaneres.

«Davant de la situació d'incertesa que hi ha per tot plegat, vam decidir eliminar les barraques directament» ha remarcat el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez. Però per la festa major la música tindrà un paper destacat, «ja que tenim la sort de tenir tant la Ciutadella com l'envelat de la plaça Rahola i podem limitar l'accés». Hi ha audició de sardanes, concerts d'orquestra, a la plaça Frederic Rahola, i, per tancar, el dia 16 n'hi haurà un altre al mateix espai amb la Metropol. Al mateix escenari es fa la cantada d'havaneres aquest diumenge dia 9 a les 22.00 hores amb Els Pescadors de l'Escala.

Per abastar els diferents públics, «entremig tenim un concert, el dimarts dia 11, amb el grup local de Roses D-Gremlins que compleix deu anys. Amb aquest acte anem a buscar la gent més jove». L'actuació també es farà a la Rahola. Tots els concerts són amb entrada gratuïta, però amb reserva prèvia, ja que els aforaments als actes són limitats.

La participació en els actes de la festa haurà d'anar acompanyada del compliment d'estrictes mesures de seguretat, com ara ús de mascareta, i distanciament social i reserva prèvia a les activitats a rosescultura.cat.