El Museu del Joguet de Catalunya-Figueres, tan bon punt s'ha conegut la notícia de la defunció del bisbe Pere Casaldàliga, ha volgut dedicar-li un escrit, acompanyat d'una fotografia en què apareix una rosa en l'espai del museu dedicat al religiós.

Reproduïm un fragment de la dedicatòria:

Reproduïm un fragment de la dedicatòria:

"El Museu del Joguet de Catalunya conserva una peça que el bisbe Casaldàliga va fer-nos arribar el 2003. Es tracta d'un seient de joguina realitzat pel poble indígena Karajà, a l'estat de Mato Grosso. Aquest joguet va motivar a Casaldàliga una petita reflexió manuscrita que acompanyava la peça:

"Els grans s'asseuen per fer reunió i no entendre's.Els petits s'entenen i s'asseuen per jugar".

El periodista Francesc Escribano, en un text que va escriure per al Museu el 2003, destacava la seva tasca: "Des del primer dia que va arribar a Mato Grosso, Pere Casaldàliga va prendre una opció radical de vida. Es va posar al costat dels que no tenien res, els camperols i els indis, i es va enfrontar als que ho tenien tot, els governants i els terratinents de la regió. Amb la seva paraula i amb els seus fets, Casaldàliga ha anat fent realitat el seu somni infantil: ha donat la vida de manera callada i tranquil·la a una gent que no coneixia, d’una terra que no era la seva."