La millor manera de conèixer la nostra pròpia història és visitant i gaudint del nostre patrimoni cultural. Castelló d’Empúries tres museus que permeten conèixer la seva història a més d’un ric patrimoni històric que fa que la visita sigui una aturada indispensable.

Aquest estiu continuem amb la campanya de descomptes: a l’adquirir l’entrada general en un dels museus pots aconseguir un descompte del 25% en la resta. Es tracta d’una campanya que té l’objectiu de promoure i alhora fer més accessible la visita als tres museus castellonins.

A la Basílica de Castelló d’Empúries, paradigma del gòtic mediterrani, la visita permet contemplar les singulars fonts baptismals, el notable retaule major d’alabastre del segle XV, dos sarcòfags comtals i vitralls gòtics, el retaule dels Dolors del segle XVIII, l’orgue del segle XIX i molts altres elements d’interès.

La Curia-Presó medieval ocupa una edificació gòtica del segle XIV que integrava la Cúria, seu del tribunal de justícia, i la Presó. S’hi explica la història medieval de la vila, del call jueu i de l’antic comtat d’Empúries, i la visita permet contemplar els grafits fets per les persones que hi van estar empresonades.

Mentre que a l’Ecomuseu-Farinera s’hi conserva i es difon el patrimoni industrial fariner de la vila, testimoni d’una activitat que s’hi desenvolupa des de l’època medieval i que es troba situat en un edifici que fou transformat en farinera a finals del segle XIX.

La Basílica de Santa Maria obre les seves portes cada dia, de dilluns a diumenge, de 10 a 20 h. Mentre que l’Ecomuseu-Farinera i el Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV obren al públic també cada dia, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h.