El divendres 10 de juliol, a les 20 h de la tarda a l'Auditori del Convent de Santa Clara de Castelló d'Empúries, tindrà lloc la presentació de l'Associació Balada del Sabater d'Ordis, una nova entitat cultural empordanesa que té per objectiu promoure i difondre la figura i l'obra literària de l'escriptor Carles Fages de Climent, un dels autors catalans més importants del segle XX.

La presentació anirà a càrrec de Carles Fages Torrents, net del poeta i President honorífic de l'associació, i de Joan Ferrerós Serra, catedràtic de literatura catalana, especialista en l'obra de Fages de Climent i membre de l'entitat. A continuació tindrà lloc la lectura i interpretació musical de l'Auca de la Balada del Sabater d'Ordis de Carles Fages de Climent, a càrrec de Carles Coll, al piano, i de Maria Rosa Oliveres, rapsoda, ambdós membres de l'entitat. L'entrada serà gratuïta i l'accés del públic a l'auditori es farà seguint les mesures adoptades per tal d'evitar qualsevol risc de contagi de la Covid-19.

L'Associació Balada del Sabater d'Ordis ha sorgit enguany a partir de l'interès i la voluntat d'un grup de persones de la comarca interessades en difondre el llegat i l'obra literària de Carles Fages de Climent a través de l'organització d'activitats culturals, conferències, lectures, concerts i espectacles musicals basats en l'obra fagesiana, com a continuació al treball i al projecte endegat el 2018 amb motiu de l'Any Carles Fages de Climent, la commemoració oficial dels 50 anys de la mort de l'escriptor, amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes de la Generalitat de Catalunya.

Una de les principals activitats previstes per l'associació és l'organització de noves representacions de l'espectacle musical, teatral i poètic sobre l'obra Balada del Sabater d'Ordis de Carles Fages de Climent, que va ser estrenat a Castelló d'Empúries i a Figueres l'any 2018 amb motiu de l'Any Carles Fages de Climent amb èxit de públic, i que des de l'associació s'està treballant en noves representacions a la demarcació.

Són membres també de l'associació Jordi Pla Planas, catedràtic de literatura catalana i editor de l'obra poètica fagesiana, i Jordi Canet Avilés, filòleg castelloní, coordinador tècnic del Projecte Fages de Climent i comissari de l'Any Carles Fages de Climent. L'acte compta amb la col·laboració i el suport de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries, de la Diputació de Girona i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Més informació al web de l'associació: www.baladasabater.cat, o bé al facebook de Carles Fages de Climent.