El Festival Castell de Peralada Livestream acollirà del 22 al 31 de juliol una edició virtual i gratuïta que combinarà espectacles emesos en streaming i públic presencial molt reduït. Obligat a suspendre la 34a edició pel coronavirus, el certamen s'ha reinventat perquè l'església i les muralles del Carme del castell de Peralada acullin 80 i 130 espectadors respectivament.

Tres nits estaran dedicades al personal sanitari, al sector de la cultura i del turisme, amb públic d'aquests col·lectius. Amb un total d'onze activitats virtuals, s'han programat sis estrenes d'espectacles pensats expressament per al festival empordanès. María Pagés, Alfonso de Vilallonga, David Alegret, Carlos Álvarez, Chassol i Santi Moix són els artistes protagonistes.

Els espectacles es faran tots en streaming , i comptaran amb un públic presencial molt reduït, procedent de patrocinadors, premsa i col·lectius de la cultura, sanitat i del turisme, així com una nit dedicada a espectadors joves.

"És un festival d'estrenes, d'aposta per la creació en viu i on el públic, de manera íntima i amb presència simbòlica, viurà un homenatge", ha dit aquest dimarts el director del Festival Castell de Peralada, Oriol Aguilà, en la presentació d'una edició reduïda i virtual.

Per adaptar-se al nou format, el festival ha habilitat dos espais al recinte del Carme del castell. Va ser precisament a les muralles del Carme on fa 34 anys el festival va aixecar el teló, amb Montserrat Caballé i l'Orquestra Simfònica del Liceu. Amb una forquilla d'entre 120 i 140 cadires a l'aire lliure, la cita recuperarà l'esperit dels seus inicis, amb un "petit escenari" que acollirà quatre concerts, ha detallat la presidenta de la Fundació Castell de Peralada, Isabel Suqué.

En l'altre espai, l'església del Carme, s'hi faran els altres dos concerts (David Alegret i Carlos Álvarez), amb un aforament de 80 persones.