L'escriptora altempordanesa Núria Esponellà ha guanyat el 53è Premi Prudenci Bertrana de novel·la amb 'Ànima de Tramuntana', en el marc dels Premis Literaris de Girona i el lliurament es farà el 22 de setembre a l'Auditori de Girona.

La novel·la guanyadora del Prudenci Bertrana, dotat amb 30.000 euros, tracta sobre dues dones d'èpoques molt distants que s'enfronten a les dificultats de la vida a la recerca d'un sentit, segons han informat aquest dijous, 25 de juny, la Fundació Prudenci Bertrana i Grup 62 en un comunicat.

El 43è Premi Miquel de Palol de poesia, dotat amb 2.400 euros, ha recaigut en 'Sempre és tard', de Maria Josep Escrivà, un poemari que persegueix la convivència entre el desig i el dolor.

Xavier Febrés ha guanyat el 41è Premi Carles Rahola d'assaig, dotat amb 6.000 euros, amb l'obra 'Josep Pla o la Vitalitat', un text que interpreta la vida de l'autor a través dels llibres publicats en cada època.

Finalment, l'autora Ruth Tormo Benavent s'ha alçat amb el 35è Premi Ramon Muntaner de literatura juvenil amb 'Sense codi de barres', la història d'Amina, una nena que treballa en un taller de Bangla Desh i escriu una nota d'auxili que amaga en uns pantalons, que troba un jove que estudia en un institut de Barcelona.

Els jurats de cadascuna de les quatre modalitats dels Premis Literaris de Girona es van reunir virtualment la setmana passada i els llibres guanyadors es publicaran el 23 de setembre.