L'Ajuntament de Figueres, tal com va anunciar ahir l'alcaldessa Agnès Lladó, ha celebrat avui una Junta de Portaveus dels grups municipals amb caràcter extraordinari per a acordar una acció conjunta davant dels plans de reobertura restringida anunciats per la Fundació Gala Dalí. Els representants del consistori han redactat un comunicat amb cinc punts que demana un "front comú" entre tots les administracions i la mateixa Fundació Gala-Dalí per a poder tenir obert el Museu Dalí durant tot l'any.

Comunicat conjunt

Aquest és el contingut del comunicat de la Junta de Portaveus:

"Ahir dimarts, 16 de juny, va tenir lloc la reunió del Patronat de la Fundació Gala-Salvador Dalí, on es va presentar la diagnosi per a la reobertura del Museu Dalí de Figueres després de la pandèmia de la Covid-19.

Davant d'això, i en una Junta de Portaveus extraordinària, els grups municipals de l'Ajuntament de Figueres acorden de forma unànime:

1. Valorem positivament que el Museu Dalí de Figueres, un dels més visitats de l'estat espanyol, reobri els propers dies, ja que és un node turístic i cultural de primer nivell per Figueres, Catalunya i l'estat espanyol.

2. Considerem necessari fer un front comú amb totes les institucions (Ajuntament, Generalitat de Catalunya, Ministeri de Cultura, Diputació de Girona i Consell Comarcal) i món empresarial (Comerç Figueres, Hotels de Figueres i Associació d'Empresaris d'Activitats d'Hostaleria de l'Alt Empordà, entre d'altres) i amb la Fundació Gala-Salvador Dalí perquè el Museu pugui obrir les portes durant tot l'any com ha fet sempre en els seus 46 anys d'història.

3. El Museu Dalí és un equipament cultural que juga un paper estratègic en la difusió i conservació del llegat artístic de Dalí i en la projecció exterior de la ciutat, de la comarca i del conjunt de Catalunya i de la resta de l'Estat, per la qual cosa resulta fonamental que estigui obert i accessible durant tot l'any, sempre i quan les condicions sanitàries ho permetin. És un museu que -més enllà del seu contingut- és en si mateix l'obra més important de Dalí, tal i com afirmava el pintor figuerenc.

4. Des de la reunió que es va mantenir el dia 27 de maig amb la Fundació Gala-Salvador Dalí, l'Ajuntament de Figueres està treballant conjuntament amb les altres administracions implicades per revertir la situació.

5. Des de l'Ajuntament s'està fent tot el possible per tal que la temporada turística a la ciutat sigui bona i reverteixi també en el nombre de visitants a la Fundació Gala-Salvador Dalí.

6. Finalment, tots els grups municipals coincidim en la importància del projecte que ha de convertir la Casa Natal de Salvador Dalí en un nou pol d'atracció turística a Figueres i assumim el compromís de seguir impulsant el seu projecte de rehabilitació perquè sigui una realitat el més aviat possible".