L'Ajuntament de l'Escala i la Penya Blaugrana de l'Escala, organitzadora de la tradicional Cantada d'Havaneres de l'Escala, han acordat suspendre la 43a edició, que s'havia de celebrat el dia 6 d'agost, amb motiu de les limitacions imposades per la situació de la Covid-19.

Després d'analitzar curosament si seria possible fer la cantada amb una reducció d'aforament o amb un trasllat a un recinte tancat, s'ha decidit que la millor opció era deixar la 43a edició per a l'any 2021.

La Cantada d'Havaneres de l'Escala és una de les activitats que atrau una major concentració de públic de les que es fan cada any a l'Escala, i això és incompatible amb les mesures de distanciament social i seguretat que han establert les autoritats sanitàries. Pel mateix motiu, tampoc es farà la cantadeta que es fa des de fa uns anys a la platja del Port d'en Perris com a prèvia de la Cantada d'Havaneres de l'Escala.

"Ens sap molt greu haver de suspendre la cantada, però no hem tingut més remei que prendre aquesta decisió", remarca el president de la Penya Blaugrana de l'Escala, David Falgàs.

En la mateixa línia, el regidor de Promoció i Acció Cultural, Rafel López, exposa que "l'essència de la Cantada d'Havaneres de l'Escala és un gran cartell, amb els millors grups i amb un escenari arran de mar que comporta una gran aglomeració de visitants, cosa que no ens deixava cap altra alternativa viable que la suspensió per tal de garantir la seguretat de tothom".

Així, la 43a edició de la Cantada d'Havaneres de l'Escala serà el 5 d'agost del 2021.