A mesura que la normalitat es va imposant, els museus i espais monumentals van reobrint. Aquesta setmana ja ho ha fet els museus de Castelló d'Empúries, el monestir de Sant Pere de Rodes i la canònica de Vilabertran.

Ha estat aquest dijous passat, doncs, quan s'han tornat a obrir portes el Museu d'Història Medieval, el Museu de la Basílica i l'Ecomuseu-Farinera de Castelló, sempre amb les mesures establertes per l'Estat. A partir de la fase 3, a més de les visites a les sales es podran realitzar activitats culturals amb les restriccions i aforament al 50 per cent.

El monestir de Sant Pere de Rodes. Foto: Rafael López/Departament de Cultura de la Generalitat.

D'altra banda, dissabte obriran Sant Pere de Rodes i la canònica de Vilabertran dins la campanya Et mereixes un monument. Els seus responsables expliquen que s'han adoptat les mesures específiques de protecció, informació i senyalització i adequat els espais a la nova normativa. A més, s'han adaptat els horaris i protocols d'atenció al públic com de neteja. Els visitants han de dur mascareta i respectar la distància física de dos metres. Durant aquesta fase, les visites només poden ser individuals o en grups familiars o de convivència.