Figueres ha presentat el projecte Stret Art, una iniciativa de millora i embelliment de diferents espais de la ciutat a través de la intervenció d'artistes urbans. El projecte forma part del Pla Estratègic de Turisme de la ciutat i és un treball transversal entre les àrees de cultura, turisme i urbanisme.

L'objectiu de la proposta és el de millorar l'espai públic de la ciutat, fer que l'art sigui present en el dia a dia de les persones, desvincular l'art urbà del vandalisme, introduir l'art urbà a la col·lecció del Museu de l'Empordà així com potenciar la circulació de persones a través d'iniciatives vinculades amb les intervencions artístiques.

Artistes urbans com Fert o BL2A pintaran diversos murals a zones de la ciutat com ara l'accés al Parc Bosc, els comptadors del carrer dels Enginyers, el mur d'entrada a la ciutat pel carrer d'Avinyonet i al mur d'entrada pel carrer de l'Empordà.

A aquests murals cal afegir-hi el de la depuradora de Figueres impulsat per l'empresa pública Fisersa i confeccionat per l'artista figuerenca Wäwä.

El regidor de Turisme i Cultura, Alfons Martínez, ha explicat que "l'Street Art és un projecte transversal per tal d'embellir espais de la ciutat de Figueres alhora que té com a objectiu dinar a conèixer els artistes figuerencs". Les intervencions començaran a realitzar-se al llarg de la setmana que ve i està previst que finalitzin a finals del mes de juny.