01 de juny de 2020
01.06.2020
L'Empordà

Mor l'actor Quim Lecina, confundador del Teatre Lliure

Havia participat en més de vuitanta obres de teatre, i també en produccions televisives i pel·lícules

01.06.2020 | 10:44
L'actor Quim Lecina

L'actor català Quim Lecina, un dels fundadors del Teatre Lliure, ha mort aquest diumenge als 77 anys a conseqüència d'un càncer.

En el seu perfil a les xarxes socials, el mateix Teatre Lliure ha lamentat profundament la mort de què va ser actor, fundador i patró del Lliure durant molts anys. "Des del Teatre Lliure lamentem profundament la mort de Quim Lecina, actor, fundador i patró del Lliure durant molts anys. Una forta abraçada a amics i familiars", deien. 

A més de teatre, art en la qual va participar en més de vuitanta obres, Lecina havia participat en nombroses produccions televisives i una vintena de pel·lícules, entre elles "El cónsul de Sodoma", de Sigfrid Monleón, "La fiebre de oro", "La última frontera", "Tres días de libertad", "Monturiol", "El señor de la mar" o "La ciudad de los prodigios".

Lecina havia estat així mateix professor d'Interpretació a l'Institut de Teatre de Barcelona, a l'Escola de Teatre El Galliner de Girona i al Conservatori de Liceu de Barcelona.

La consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga, ho ha lamentat via Twitter: "La seva aportació a la cultura catalana serà recordada sempre. Especialment a través del Teatre Lliure, que perd un dels seus fundadors. Va posar cor i ànima a la cultura".

El grup de JxCat a la Diputació de Barcelona i el president delegat de cultura de la corporació, Joan Carles Garcia, han lamentat la mort en un altre tuit: "El Teatre Lliure perd uns dels seus fundadors i les arts escèniques una figura rellevant".

També han mostrat el seu condol via Twitter diversos actors, com Àngels Bassas, Jordi Martínez i Josep Julien.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook