L'editorial Pòrtic posa a la venda, a partir d'aquest dimecres, el llibre Sense por de morir, de la periodista figuerenca Anna Teixidor i Colomer. Es tracta de la primera narració dels atemptats de l'agost de 2017, amb tota la informació sobre els autors dels atacs, els seus moviments i els seus objectius

Qui eren els que s'anomenaven a ells mateixos "mujahidins de Ripoll" i es van acabar convertint en terroristes? De quina manera Abdelbaki Es-Satty va aconseguir canalitzar les frustracions d'aquells joves sense que ningú activés cap alarma? Hi va haver d'altres nois que van estar sota la seva influència sense formar part del grup que va atemptar a Barcelona i Cambrils?

A partir de la lectura del sumari i de més d'un centenar d'entrevistes al Marroc, a Bèlgica i a diversos punts d'Espanya, la periodista Anna Teixidor ha reconstruït les biografies d'aquells joves de Ripoll, el seu procés de radicalització, la gestació del grup i la preparació dels atemptats. A través de la vídua, els companys de cel·la i els testimonis que van seguir la seva evolució ideològica, el llibre també elabora un retrat de l'imam Es-Satty, un impostor sobre el qual es projecten ombres que arriben fins al CNI. Quina complicitat tenia Es-Satty amb els cossos d'intel·ligència de l'Estat? Quin impacte han tingut els atemptats entre els veïns de Ripoll? Quina lectura n'han fet els seus familiars i amics? S'està treballant per evitar que a Catalunya torni a passar un fet així?

La periodista també ressenya l'impacte que els atacs van suposar per la població de Ripoll, el difícil reconeixement que tenen les víctimes de terrorisme i el context polític i social enmig del conflicte Espanya-Catalunya. El llibre inclou un ampli índex amb les biografies dels personatges principals, una cronologia dels fets, taules descriptives, una acurada bibliografia i una extensa relació de fonts i notes que n'acrediten la informació.

Una periodista tot terreny

Anna Teixidor i Colomer (Figueres, 1978) és periodista de TV3. Doctora en Comunicació Social i llicenciada en Humanitats i Periodisme (UPF). És professora del Màster en Prevenció de la Radicalització (UB) i coautora de diversos reportatges pel programa "30 minuts" de TV3 que giren a l'entorn de la mobilització jihadista i dels atemptats de Barcelona i Cambrils: "A la recerca del paradís", "Desarmar Estat Islàmic", "Entre els nostres", "Abdelbaki Es-Satty: retrat d'un impostor", entre d'altres. Paral·lelament als reportatges televisius, ha escrit Combatents en nom d'Al·là (2016) i ha estat premiada en diversos certàmens pels seus treballs d'investigació.