El Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC) reobre els jaciments d'Empúries, Ullastret i Olèrdola i la seva seu a Girona, situada al monestir de Sant Pere de Galligants. En el cas dels tres primers, els monuments obriran dimarts vinents, mentre que Sant Pere de Galligants s'esperarà a fer-ho dins al dijous 4 de juny (coincidint amb la resta de museus de la ciutat). Segons subratlla Cultura, "els serveis i instal·lacions s'han condicionat per garantir una visita segura i s'han incrementat les mesures de neteja i desinfecció dels equipaments. A més, per fomentar les visites, l'accés als jaciments i a les exposicions serà gratuït fins al dia 28 de juny. Quan reobrin, tots els recintes ho faran en l'horari habitual.

D'acord amb les previsions del Pla de desconfinament de monuments, jaciments i equipaments patrimonials, elaborat per la Direcció general del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i aprovat pel Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat), el dia 2 de juny obriran de nou les portes al públic els museus i jaciments d'Empúries, Ullastret i Olèrdola, seus del Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC). Posteriorment, el dia 4 de juny, ho farà també la seu del museu a Girona, ubicada a l'antic monestir de Sant Pere de Galligants.

Per tal de garantir una visita confortable i segura, els serveis i instal·lacions del museu s'han adaptat a les directrius i recomanacions establertes per les autoritats sanitàries i culturals del país. Amb aquest objectiu, s'han modificat també els protocols d'atenció al públic i s'han incrementat les mesures de neteja i desinfecció dels equipaments.

Gratuïts fins al 28 de juny

Una campanya promocional oferirà entrada gratuïta fins al 28 de juny. "Així, les diverses seus del MAC tornaran a posar a l'abast de tothom que ho desitgi alguns dels jaciments i col·leccions arqueològiques més importants del país", destaca el Departament de Cultura. Des de les ciutats grega i romana d'Empúries fins a les col·leccions arqueològiques en terres gironines de la prehistòria i la tardoantiguitat que es poden veure a Sant Pere de Galligants. Passant per la ciutat ibèrica d'Ullastret i el castell i el conjunt arqueològic d'Olèrdola.

L'obertura dels recintes es farà en l'horari habitual, de dimarts a diumenge.