Aquestes darreres setmanes no han faltat a Figueres i als altres punts del triangle dalinià, Cadaqués i la Pera, comentaris de preocupació sobre el tancament al públic dels tres espais del triangle surrealista a causa del coronavirus. Dies enrere, la directora dels Museus Dalí, Montse Aguer va expressar públicament la seva preocupació pels efectes d'aquest tancament, al mateix temps que parlava dels nous camins que prendria l'art i la cultura en aquests moments

Aquest dimecres, al despatx de l'alcaldia de Figueres, ha tingut lloc una reunió entre l'alcaldessa, Agnès Lladó, i el regidor de Cultura, Alfons Martínez, amb Montse Aguer, directora de la Fundació Gala-Salvador Dalí i Joan Manuel Sevillano, gerent de l'entitat per analitzar la situació actual derivada de la Covid-19. Lladó i Martínez també són patrons de la Fundació en funció del seu càrrec institucional.

Segons un comunicat fet públic per l'Ajuntament, "la pandèmia ha suposat que el Museu Dalí, un els principals atractius de la ciutat, igual que la resta de museus hagin estat tancats des de l'inici de l'estat d'alarma. Ara, amb l'entrada a la fase 1, aquests poden començar a obrir, adaptant les instal·lacions amb mesures de protecció i reduint l'aforament".

Des del passat 14 de març, quan va entrar en vigor l'estat d'alarma, el triangle dalinià va tancar les seves portes i ha deixat de rebre milers de visitants d'arreu del món, especialment de grups concertats. Tanmateix, el Museu ha seguit obert, virtualment parlant.