26 de maig de 2020
26.05.2020
L'Empordà
Figueres

La Cate proposa el visionat de l'obra de teatre «Cant de Llibertat» pel Dia de l'Associacionisme Cultural

L'obra va ser interpretada al novembre del 2019 i produnditza sobre la figura del polític català Josep Puig Pujades

26.05.2020 | 13:17
La Cate de Figueres en una foto d'arxiu.

La Cate de Figueres està treballant per tornar a la normalitat. De moment, el centre figuerenc ja ha tornat a reactivar el seu servei de bar, i també ha ofert una sèrie de propostes en línia. 

Una de les opcions culturals que proposen són relacionades amb el món del teatre. En concret, es tracta d'una sessió de teatre en línia per celebrar el Dia de l'Associacionisme Cultural, que se celebra el dia 4 de juny. 

Durant aquesta jornada, a les vuit del vespre es podrà veure la representació de l'obra 'Cant de llibertat', de la cia. 'Taller de Teatre', entitat de La Cate, a través de la pàgina web de La Cate. L'espectacle, que es va representar a La Cate el 9 de novembre de 2019, profunditza sobre la figura del polític català Josep Puig Pujades (Figueres 1883 - El Voló 1949) a partir dels seus textos "Ell a la presó" i "L' atemptat del carrer de Primfilat".

El Dia de l'Associacionisme Cultural

El 27 de maig de 2014 el Govern de la Generalitat de Catalunya va declarar el 4 de juny Dia de l'Associacionisme Cultural (DASC), instaurant així una jornada dedicada a posar en valor el pes i la força de l'associacionisme cultural català.

La data rememora el 4 de juny de 1864 quan va començar el quart Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció general de Josep Anselm Clavé.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook