27 de abril de 2020
27.04.2020
L'Empordà
Figueres

La «Monturiola» de Figueres es vestirà de castellera com cada any per Fires

La colla de Figueres presentarà el vídeo «Som Santa Creu» on participen castellers de totes les edats.

27.04.2020 | 15:14
L'escultura de la Monturiola vestida de Castellera.

Una de les imatges de les Fires i Festes de la Santa Creu és veure l'estàtua anomenada popularment La Monturiola, l'escultura que corona el monument dedicat a Narcís Monturiol al peu de la Rambla, vestida de castellera. La Colla Castellera de Figueres vesteix un dels símbols de la ciutat amb la camisa lila des de fa més de 20 anys. Una tradició que ja és part de la història de ciutat i una de les fotos icòniques dels figuerencs per festa major.

Com totes les entitats de la ciutat a conseqüència de l'Estat d'Alarma i la Covid-19, els Merlots de Figueres han anul·lat tota l'activitat i també tots els actes de la Festa Major inclosa la tradicional Diada Castellera del 3 de maig. No actuaran, han explicat en un comunicat, però presentaran el vídeo "Som Santa Creu", on participen castellers de totes les edats.

Tot i això es neguen al fet que la pandèmia "passi per damunt de tot i menys per Festa Major".
Per això, confirmen que aquest dimarts 28 d'abril a les 12:00 del matí la Monturiola tornarà a vestir de Lila i enguany amb mascareta. Els Merlots fa dies que treballen amb l'Ajuntament per aconseguir aquesta fita "complint l'Estat l'Alarma, fer-ho amb seguretat i que estigui a punt per a abans del Pregó oficial " de Festa Major d'aquest 30 d'abril. "Gràcies a la Brigada Municipal això serà possible", expliquen. Cada any els mateixos castellers, i amb l'acompanyament musical dels Grallers i Timbales liles, pugen i vesteixen el monument. Enguany han cedit aquest privilegi a la brigada municipal, que amb les instruccions de l'entitat i la roba original, faran els honors complint amb la normativa excepcional actual de seguretat. A més, membres de l'humor figuerenc i de la vida teatral de la ciutat han teixit expressament per la Colla Castellera, una mascareta a mida a la Monturiola.

El president de la Colla Castellera, David Pujol, vol constatar "És el nostre gra de sorra a la ciutat i esperem aixecar un petit somriure els figuerencs quan vegin a la Rambla la nostra Monturiola vestida i preparada per lluitar contra la Covid-19. Volem que sigui un símbol i reconeixement a la ciutat i a la seva gent. El missatge és clar: Persistim, resistim i ens en sortirem. No la pensem desvestir fins que s'acabi l'Estat d'Alarma i ho farem acompanyats de tota la ciutat. Agraïm de tot cor la predisposició del consistori i els seus tècnics per ajudar-nos a fer-ho possible. També donem les gràcies el món cultural de la ciutat per fer realitat la mascareta de la Monturiola. D'aquí a uns anys algú mirarà enrere i dirà: El Coronavirus no va poder amb la Monturiola".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook