22 de abril de 2020
22.04.2020
L'Empordà
SANT JORDI 2020

La Fundació Dalí promou quatre accions digitals per celebrar Sant Jordi

Tenen per objectiu acompanyar els usuaris de totes les edats durant el confinament

22.04.2020 | 15:54
Dalí i Gala amb Cadaqués de fons.

En aquests dies de consum digital, la Fundació Dalí de Figueres proposa quatre accions a les xarxes per celebrar la Diada de Sant Jordi davant del confinament forçat a causa del coronavirus.

La primera d'ella és una lectura col·lectiva de textos escrits per Salvador Dalí i per Gala a escollir entre els seus respectius diaris de joventut, La Vida Secreta de Salvador Dalí o 50 secrets màgics per pintar. Els participants podran ser la veu de Dalí. Es gravaran en vídeo mentre llegeixen en veu alta el text escollit i el pujaran a les seves stories d'Instagram amb el hashtag #DaliBooks i l'etiqueta @museudali. El perfil de la Fundació Dalí els compartirà. Per fomentar la participació, hi col·laboraran amb la seva lectura la directora del Centre d'Estudis Dalinians, Montse Aguer, i altres membres de la Fundació Dalí.

En segon lloc, ofereix una postal d'amor per regalar a la persona estimada, que es podrà descarregar del web de la Fundació Dalí.

També, com a tercera opició, la Fundació mostra les Biblioteques de Dalí: a partir de fotografies es mostrarà com és la biblioteca dels Dalí a Portlligat i com és la del Centre d'Estudis Dalinians, a Figueres, on es conserven els llibres originals de Dalí, que la Fundació Dalí posa a l'abast d'investigadors. El públic podrà aportar comentaris entorn als seus hàbits lectors: quin és el seu moment de lectura, quin llibre l'ha acompanyat durant els anys, quins són els seus herois/heroïnes literaris/es, quin és el seu racó preferit per llegir o, si com Dalí, fan anotacions o il·lustracions a les pàgines.

La quarta proposta es titula Dalí Books: membres de la Fundació Dalí faran recomanacions de lectures tant de llibres escrits per Dalí com de publicacions de la pròpia institució. Així mateix, s'animarà els usuaris a compartir les seves lectures preferides.

La Fundació Dalí valora positivament, en un comunicat, aquest tipus d'accions digitals, que tenen per objectiu oferir eines d'aprenentatge i entreteniment per mitigar la preocupació i la incertesa del moment actual.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook