L'Optimot, el servei de consultes lingüístiques que ofereix el Departament de Cultura a través de la Direcció General de Política Lingüística, i el Centre de Terminologia TERMCAT col·laboren aquest any en el concurs de llengua de Sant Jordi amb el lema "Per Sant Jordi, clava-la amb l'Optimot i el TERMCAT!".

En aquesta edició del concurs, que es porta a terme fins al dia 23, es proposa als seguidors dels comptes de Twitter: @optimotcat, @termcat i @llenguacatalana, publicar piulades sobre termes relacionats amb la natura que es trobin en alguna cançó catalana.

Poden ser noms de flors, arbres, animals, fenòmens meteorològics, accidents geogràfics, etc. Un punt de partida per inspirar-se és el repositori Agafa el micro.cat, amb 20 videoclips de cançons molt conegudes en català, i també tota la música en català del portal Viasona.

Per participar-hi, cal escriure a la piulada l'estrofa o fragment de la cançó escollida en què apareix el terme, el títol de la cançó i incloure-hi l'etiqueta #StJordiTermÒptim. Aquestes són les condicions que s'han de complir per entrar en el sorteig. Es pot afegir també l'autor de la peça musical o il·lustrar el terme amb una imatge o GIF, i mencionar els comptes de Twitter que organitzen el concurs: @optimotcat i @termcat.

Es proposen dos exemples del model per participar en el concurs:

  • "Jo cant sa fruita vermella i quan acabi riuré, calàpets, nenúfars, princeses, wa yeah!" #StJordiTermÒptim ("Wa yeah", Antònia Font) @optimotcat i @termcat
  • "Volo sobre els carrers, volo sobre els rius, volo amb estornells i sobre els seus nius." #StJordiTermÒptim ("M'han sortit dues ales", Mazoni) @optimotcat i @termcat

Les piulades que compleixin els requisits publicades entre el 16 i el 23 d'abril, ambdós inclosos, es repiularan des dels dos comptes de Twitter. Totes les participacions entraran en el sorteig de deu subscripcions anuals: una a la plataforma de cinema en català FilminCAT, i una altra al quiosc digital de revistes i diaris en català iQuiosc.

FilminCAT és la primera plataforma de distribució en línia de cinema i sèries íntegrament en català, que ofereix més de 4.000 pel·lícules i més de 100 sèries de tots els gèneres en llengua catalana; tant versions originals, com versions subtitulades i/o doblades.

L'iQuiosc és el primer quiosc digital de revistes i premsa en català. Una plataforma en línia que posa a l'abast dels lectors totes les publicacions periòdiques en català (diaris, revistes, premsa territorial i publicacions gratuïtes). Conté més de 160 publicacions.