La majoria, durant aquests dies de confinament pel coronavirus, passa part del dia davant alguna pantalla llegint llibres, mirant sèries, pel·lícules, fent classes per internet, o seguint les arxes, challenges, tot un món al qual podem accedir, sigui drets, ballant o asseguts, des de casa.

Des d'Agitart, també volen aportar el seu granet de sorra, per això aquest dijous 26 a les 20:30 hores faran una retransmissió per internet (Facebook i YouTube) del documental 'Som el que som'. La peça mostra com es treballa des de l'entitat per apropar la dansa als joves i perquè l'utilitzin com a medi d'expressió, com a eina per a lidiar amb la muntanya russa que suposa viure l'adolescència.

Es podrà seguir a través del Facebook de la companyia i de Figueres a escena, Cineclub Diòptria, Ajuntament de Figueres i Institut Alexandre Deulofeu.

L'associació figuerenca Agitart va preestrenar el passat 9 de novembre el seu primer documental a l'Auditori Caputxins amb la presència de tots els seus impulsors i protagonistes.El reportatge, dirigit pel també figuerenc, Pere Toro, mostra l'experiència de 10 alumnes de l'Institut Alexandre Deulofeu i com viuen aquest aprenentatge. S'Observa com cada estudiant va interioritzant aquest nou llenguatge amb el que expressar-se i amb el que acceptar-se. L'obra 'Som el que som' d'Inés Boza ha donat nom al documental. Paral.lelament, la fotògrafa Mònica Quintana va exposar els retrats dels 10 protagonistes. Segons l'artista, "volia representar com són i com se senten" aquests alumnes "en aquest moment de la seva vida, ple de reptes i descobriments".

Agitart es va crear l'any 2013 amb el propòsit de dinamitzar la dansa i el moviment a Figueres. Així va néixer el projecte COSMOU que des del seu inici ha vist passar per les seves classes a més de 7.000 alumnes. Dins dels programes educatius que duu a terme, Agitart, coordina el projecte Tots Dansen a l'Alt Empordà.