20 de març de 2020
20.03.2020

Carles Bros fa punta al llapis a través de l'escultura i la pintura

La importància de l'escriptura es trasllada al Baix Empordà

20.03.2020 | 11:23
Carles Bros fa punta al llapis amb una doble exposició

L'artista Carles Bros (Terrassa, 1956) continua homenatjant el llapis amb doble exposició en dos espais ben diferents del Baix Empordà, que es mantenen obertes fins quan passin les mesures de confinament que permetin al públic visitar-les. Al parc dels Estanys de Platja d'Aro, l'artista establert a l'Empordà protagonitza fins al mes de juliol una nova mostra que fa a l'aire lliure formada per una trentena d'escultures, de llapis i encenalls, de gran format fetes amb acer Corten. Per altra part, l'exposició, a l'Open Art Galerie-Espai 59 de Sant Feliu de Guíxols, consta de pintures i dibuixos relacionats –de la sèrie Grafit, que representen el futur. 

En aquesta mostra, Carles Bros manifesta de manera transversal la importància del grafit, de l'escriptura i de l'acció de fer punta al llapis «en un moment en què tots escriuen en ordinador i amb telèfon mòbil». Fa un homenatge a l'origen de l'escriptura, a l'origen del dibuix i té una doble lectura: «Les escultures sobre el vessant humà del qual tots hem fet de petits, i les obres pictòriques sobre el grafit, que és el mineral flexible de la mina del llapis, extret del carboni, que representa el futur» recalca Bros. Els seus projectes estan relacionats amb coses que estan en perill de desaparèixer. Lluita perquè això no passi i vol deixar empremta del moment històric actual, a través de l'art.

L'exposició que ja s'ha vist al Museu de l'Empordà, al Museu Can Mario de Palafrugell, a Ca l'Anita a Roses o la Maison des Écritures a França, «transmet la importància de l'escriptura, malgrat la tecnologia i les xarxes socials, a partir de la sensibilitat i de les emocions expressades amb pintura i escultura».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook