La Fundació Mascort de Torroella de Montgrí (Girona) ofereix la possibilitat de visitar dues antigues exposicions de manera virtual, coincidint amb el confinament per l'epidèmia del coronavirus, ha informat la fundació en un comunicat aquest dimecres.

Concretament, les mostres que poden visualitzar-se sense moure's de casa són 'José María Mascort; Llegat Catalina Sastre', celebrada de l'1 de juny al 13 d'octubre del 2019; i 'Vides privades; Històries compartides. El fons fotogràfic de la família Mascort', que es va poder visitar entre el 24 novembre del 2018 i el 22 abril del 2019.

Al mateix temps, la Fundació Mascort ha anunciat que està treballant en la preparació de la visita virtual a l'exposició que està acollint actualment: 'Totes les aus i mamífers del món. 30 anys de Lynx Edicions'.

El catàleg de l'exposició fa un recorregut per la història de Lynx Edicions: com es va crear l'editorial a partir de la idea, esbojarrada per molts, de produir per primera vegada una obra enciclopèdica que tractés tots els ocells del món. Ens explica les dificultats que es van trobar els tres socis, Ramon Mascort, Josep de l'Hoyo i Jordi Sargatal, en els anys inicials de l'obra i com la van portar a bon port. També es fa esment dels altres projectes editorials, tant els que formen part de la història com els de futur.