18 de març de 2020
18.03.2020
Figueres

La cultura tanca, però no s'atura i ofereix continguts i propostes en línia

Música, ofertes de lectures, anècdotes teatrals i, fins i tot, visites virtuals a centres museístics

18.03.2020 | 09:50
Figueres a Escena penja anècdotes sobre els equipaments culturals

Les mesures per evitar una ràpida propagació del coronavirus han afectat de ple al món de la cultura altempordanesa obligant al tancament de tots els equipaments públics i privats: teatres, museus, biblioteques, centres culturals... Això ha suposat l'ajornament, en alguns casos la suspensió definitiva, de presentacions de llibres, projeccions cinematogràfiques i espectacles teatrals.

A Roses, per exemple, ja tenen nova data fixada per l'obra «Solitudes», de la Cia. Kulunka, que representaven al Teatre Municipal el cap de setmana passat. Serà el 5 de desembre. També, tots els actes del Març de Paraules miraran de concentrar-se en un sol dia i dedicar-lo a una jornada literària.

En el cas de Figueres, els esforços també s'han concentrat per reubicar les representacions teatrals previstes per les pròximes setmanes. L'estrena de No hi ha lladre que per ve no vingui, de la companyia Tequatre, prevista per als dies 20, 21 i 22 de març se suspèn amb possibilitat que es recuperi a la tardor. El concert de Criatures s'ajorna fins al dissabte 6 de juny i la funció de l'espectacle «Cobertura», amb Bruno Oro i Clara Segura, es farà el divendres 22 de maig.

També la junta de l'associació La Passió de Sant Climent ha decidit ajornar la representació prevista pel 5, 10 i 12 d'abril, ja que l'actual situació «hipoteca les dates programades per les actuacions i també afecta els assajos i preparatius de l'escenari». La Passió, però, s'ajorna «en un acte de responsabilitat per contribuir a no propagar el virus» i ja s'estudien possibles dates.

Malgrat tot ja han començat a sorgir idees brillants. Les biblioteques, com la de Figueres, han decidit prorrogar préstecs i a recordar l'opció de descarregar llibres electrònics gratuïtament a la plataforma ebiblio. Hi ha museus que han potenciat les visites en línia. Particulars també han ofert continguts culturals a través de les xarxes. Cal destacar Figueres a Escena que han penjat anècdotes al seu compte d'Instagram vinculades a la història del Teatre Municipal.

També, alguns centres museístics han buscat idees imaginatives per seguir en contacte amb el seu públic. És el cas del Museu de l'Empordà que presenta peces del seu fons i, fins i tot, ha recuperat un recorregut virtual per una de les exposicions més exitoses que va tenir els darrers temps, «Els Dalí de Figueres».


També hi ha propostes musicals en línia com ara la que ha previst per aquest dissabte el disjockey de Sant Llorenç de la Muga, Alfons Pujol.


Compartir a Twitter
Compartir a Facebook