A partir de la proposta de dues voluntàries, Roses ha iniciat un taller de teatre en català dirigit a persones que aprenen català a la població i que són aprenentes en les parelles lingüístiques de Voluntariat per la llengua. L'objectiu de l'activitat és promoure la lectura en veu alta i millorar l'expressió oral en català (la fluïdesa, la projecció de la veu, les pauses, la vocalització, l’entonació, el ritme, l’èmfasi...)

El taller de teatre en català està conduït per Fina Puigdomènech i l'Annik Mallentjer, dues persones voluntàries que volen invertir part del seu temps col·laborant en aquest projecte amb l'Oficina de Català de Roses.

Amb aquesta activitat es volen facilitar les eines i les orientacions adequades per tal que les persones inscrites, motivades per la llengua i pel teatre, tinguin contacte directe i actiu amb el món del teatre en llengua catalana. Podran iniciar-se en l'art de la interpretació i fer les seves primeres passes damunt l’escenari en la nova llengua que estan aprenent. Adquiriran una teoria i una tècnica adequades per tal que el seu esforç sigui profitós. El teatre és una eina de cohesió, d’aprenentatge cooperatiu, de coneixement personal i grupal, de treball en equip…, que reforça l'aprenentatge de la llengua que fan a l'aula.

El taller de teatre en català es farà els divendres, de 17 a 19 h, a la sala d'assajos del Teatre Municipal de Roses. L'obra escollida per començar és Joan Silencis, de Miquel Martí i Pol, una tendra reflexió sobre el sorollós món que ens envolta, sobre com és de difícil anar contracorrent i sobre com hi ha persones amb prou valor per fer-ho.