El duet Criatures, flamants guanyadors per votació popular del premi Enderrock, al millor disc de folk, Praxinoscopi, tenien previst fer un concert aquest divendres a les 9 del vespre a l'auditori Caputxins de Figueres. Com a conseqüència del Coronvirus, aquesta activitat ha quedat ajornada fins el dia 6 de juny a les nou del vespre.

El grup, integrat pel figuerenc Ivó Jordà i Marçal Ramon, fan una breu parada a la residència de creació que estan fent a l'Espai Marfà de Girona per venir a presentar un nou format de quartet reforçats pel percussionista Marc Vall i el contrabaixista Iu Boixader. El 4 d'abril tenen previst actuar a Tordera.

El concert de Criatures, programat per Joventuts Musicals de Figueres, serveix per seguir promovent la música tradicional i, com va expressar Marçal Ramon durant l'acte d'entrega del premi, reivindicar un suport més gran i més projecció per als joves que aposten per la música folk. Criatures no ha estat l'únic grup reconegut per Enderrock. També ho ha aconseguit El Pot Petit que amb el treball 10 anys s'ha endut el premi al millor disc per a públic familiar. Els integrants del grup empordanès s'han mostrat «feliços i emocionats» amb aquest reconeixement.

La gran bellesa, a La Cate dissabte

La gran bellesa, a La Cate dissabteFigueres a Escena seguirà dissabte, a les 9 del vespre a la Sala La Cate, amb la representació de l'obra La gran bellesa, de Paolo Sorrentino i Umberto Contarello, a càrrec de la companyia de teatre amateur I per què no? Aquesta obra ens parla sobre la decadència i els buits existencials dels cercles artístics que ens transporta a l'estètica italiana.