La Nau Oliva, espai d'arts escèniques de Figueres, dedicarà el cent per cent de la recaptació de les entrades de l'espectacle de cloenda del seu casal artístic a l'entitat sense ànim de lucre, l'ONG Open Arms. Els responsables de l'espai han explicat que han escollit Open Arms davant «la necessitat imminent que té l'entitat de canviar l'embarcació de rescat». Cal recordar que Open Arms té com a principal missió protegir amb la seva presència en la mar aquelles persones que intenten arribar a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa.

Aquest serà el vuitè any consecutiu del casal artístic de La Nau Oliva, que es fa durant tot el juliol. Dedicat a les arts escèniques i plàstiques «va ser el primer especialitzat a la ciutat i cada any ha anat consolidant-se en el seu àmbit», expliquen. En aquest casal, hi poden participar nens i nenes de 6 a 14 anys que gaudeixen amb activitats i classes relacionades amb el món escènic. «Ho fan de manera lúdica, desenvolupant la creativitat, fomentant el treball en grup, la participació, la companyonia i les relacions socials», comenten tot afegint que «es potencia la sensibilitat musical i el treball interpretatiu, es desperta l'interès pel moviment i els diferents estils de la dansa».

Un procés de creació compartit

Un procés de creació compartitDins el casal artístic, un dels punts forts, evidentment, és l'espectacle de cloenda, ja que durant tot el mes, i amb una temàtica determinada, participen en tot el procés de creació, sigui «posada en escena, coreografies, interpretació, cançons i vestuaris».