06 de març de 2020
06.03.2020

Visitar els Aiguamolls o la fira del bacallà de Mollet, les propostes de diumenge

També hi ha les programacions especials del Març de Paraules

06.03.2020 | 13:34

Les activitats a l'Alt Empordà aquets diumenge 8 de març són:


VISITA GUIADA ALS AIGUAMOLLS I NETEJA DE RESIDUS

Es fa la visita guiada "Deixa't guiar pels Aiguamolls", a les onze del matí al Cortalet. Durant tot el matí també es farà una recollida de residus a les basses de la Garriga, al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, per millorar l'hàbitat de les tortugues.

TRUITES I CALÇOTS A VILANANT


Aquest diumenge, 8 de març, el Local Social de Vilanant acull un concurs de truites, a les 12 del migdia, amb obsequi per a tots els participants que portin truites. Es premien la més original, la millor presentació i la més bona. Per culminar la festa culinària, a les 2 del migdia, hi ha una calçotada popular, amb calçots ecològics de franc.


FIRA DEL BACALLÀ DE MOLLET DE PERALADA

Mollet de Peralada acull, aquest diumenge, la Fira del Bacallà i 3a del Vailet. Se celebra durant tot el dia al centre del poble. 

MERCAT A VILAJUÏGA

A Vilajuïga es fa, durant tot el matí (de nou a dues), un mercat popular. Es pot fer intercanvi de joguines i també hi haurà antiguitats i productes de segona mà, artesania de qualitat, cosmètica natural, alimentació nautral i de proximitat i servei de bar.

VISITA A EMPÚRIES 

A l'Escala, a partir de dos quarts de dotze del matí es farà la visita Empúries: "ser dona en el món clàssic". Amb motiu del dia internacional de les dones, es farà un itinerari guiat pel jaciment. La visita aprofundirà en la vida quotidiana a l'antiguitat per descobrir com era la vida de les dones i quin paper jugaven en la societat clàssica


PROJECCIÓ DEL FILM "PETZI", A FIGUERES

El film "Petzi i la mar salada" es projectarà a les cinc de la tarda a La Cate. L'osset Petzi i els seus amics, el pingüí Pingo i el pelicà Riki, es passen el dia junts i s'estimen molt. Un dia es troben amb la Mary, un vaixell que sembla atrotinat però que amb una mica d'esforç pot tornar a navegar! Junts, decideixen embarcar-se en una aventura que els portarà a conèixer món i a viure tota mena d'experiències. L'amistat, la sorpresa i la descoberta són el fil conductor de les trames dels sis episodis que conformen la pel·lícula.

XERRADA "CRIANÇA NO SEXISTA", A ROSES

A les onze del matí, a Ca l'Anita de Roses es farà la xerrada "Criança no sexista: una mirada igualitària vers la infància",  amb Gemma Guillamón.

SORTIDA A LES BAUMES DE ROSES

El CEE organitza una sortida de petit format a les Baumes de Roses. La sortida porta el nom de "Camins per la igualtat". Se surt a les vuit del matí es de l'Aparcament de l'Esclat de la Carrerera d'Olot (Figueres)

PROGRAMACIÓ DEL MARÇ DE LES PARAULES, A ROSES

A Roses se segueix amb la programació del Març de les Paraules. Entre d'altres, està programat fer un mercat solidari del llibre de segona mà, una acció creativa Dona la teva paraula i ruta literària dels poemes dels Jocs Florals; i un recital poètic titulat "El senyal de la pèrdua de Maria Mercè Marçal", al jardí del Mas de les Figueres. 


BALL A ROSES

A l'Espai Cultural de la Ciutadella es farà una sessió de ball amb el grup "Nou Trànsit"

MERCATS MUNICIPALS

Avui hi ha mercat a Bàscara, l'Escala, la Jonquera i Roses.

AGENDA D'EXPOSICIONS


CASTELLÓ D'EMPÚRIES

 • «Inspiracions als Aiguamolls». A El Cortalet fins al 3 de maig

FIGUERES

 • «Dalí-Rafael. Un somieig prolongat». Al Museu Dalí durant tot l'any
 • «El padrí dels joguets». Al Museu del Joguet durant tot l'any
 • Exposició permanent de Joan Paradís. A la seu dels Amics del Castell de Sant Ferran durant tot l'any
 • «Retorn a la Màtria», d'Antoni Morro. Galeria El Claustre, fins al 14 de març
 • «Art Viu és Anglada». A la Casa Empordà, fins al 22 de març
 • Col·lectiva «Cor despert». A la Galeria d'art Ventós, fins al 22 de març
 • «Tengui, Falti- Aprendre amb els cromos». Al Museu del Joguet, fins al 29 de març


LA JONQUERA

 • «Art i Memòria: Fugir», d'Àlex Nogué. Al Museu Memorial de l'Exili, fins al 31 de maig
 • «Art i Exili. Artistes catalans de l'exili del 1939». Al Museu Memorial de l'Exili, fins al 14 de juny


ROSES

 • «Rafael Ramis, impulsor del sindicalisme de funcionaris de Catalunya». A la Biblioteca Jaume Vicens Vives, fins al 4 de març
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook