05 de març de 2020
05.03.2020

Xerrades fotogràfiques, de seguretat o teatre, el "Top 3", de les activitats d'avui

A Roses s'organitza una ddesfilada benèfica, una sessió literària i un concert

05.03.2020 | 18:33

Les activitats destacades a l'Alt Empordà aquest divendres 6 de març són:
 

CLUB DE LECTURA FÀCIL, A FIGUERES

Al club de lectura fàcil es comentarà "Llegendes mexicanes" de Maria Rosa Solsona Roig. Serà a les quatre de la tarda a la Biblioteca Fages de Climent. 

SESSIÓ DEL "DEATH CAFÈ", A FIGUERES

A dos quarts de set de la tarda, es parlarà de la mort mentre es pren un cafè. La sessió del "Death Cafè" es farà a la Cafeteria Delicatessen, i serà conduïda per la psicòloga Cesca Carbonell. 


L'ENGINY (IN)VISIBLE, A FIGUERES

Núria Salán, presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, farà la conferència "L'enginy (in)visible", a les set de la tarda a la biblioteca.

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "LA NOIA DE LA RESISTÈNCIA", A FIGUERES

Presentació del llibre "La noia de la resistència" de Xulio Ricardo Trigo. La presentació anirà a càrrec de Coia Valls i serà a les set de la tarda a la Taberna Libraria  (el local de l'associació de veïns del barri de l'Eixample).

XERRADA FOTOGRÀFICA "UN PROCÉS, TRES VISIONS", A FIGUERES

En motiu de la nova exposició dels fotògrafs Jack Gou, Albert Tudela i Albert Verdaguer us convidem a la xerrada fotogràfica: "Un procés, tres visions", a La Cate.  La inauguració de l'exposició es farà a dos quarts de vuit, i la xerrada a les vuit

CONFERÈNCIA "LA SEGURETAT ALS HABITATGES", A FIGUERES

A dos quarts de vuit de la tarda, a la seu dels amics del castell de Sant Ferran, es farà la conferència "La seguretat dels habitatges. Tema seriós" a càrrec de Narcís Bartina, empresari, enginyer, professor i ex-degà del Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona. L'acte el presentarà Fede Luque.

COMENTARI DE LES OBRES DE WILLIAM FAULKNER AMB SAM ABRAMS, A FIGUERES

Dins del cicle de literatura universal, es farà una sessió titulada "William Faulkner. Les velles veritats del cor", amb l'escriptor i crític literari, Sam Abrams. Serà a les vuit del vespre als antics jutjats

TEATRE: ABANS QUE ES FACI FOSC, A FIGUERES


La Sala La Cate acull, a les nou del vespre, la representació de l'obra de teatre "Abans que es faci fosc". L'Anna treballa en un planetari local explicant els secrets que guarda l'univers, aquesta extensió fosca, freda i sense límits coneguts. Ho explica, també, a la Maria, la seva filla, que voldria pujar dalt d'un coet i viatjar cap a una altra galàxia... Però la vida de l'Anna canvia quan li diagnostiquen una malaltia que farà que la llum dels seus ulls, com la de les estrelles, s'acabi apagant. Abans que es faci fosc és un viatge a les estrelles, però alhora és un viatge interior desitjant que res no canviï.

CONCERT A LA CATE

A dos quarts de dotze del vespre, La Cate acollirà el concert d'Atomic Leopards, L'estil del grup té força influència del clàssic Rock'n'Roll, però també s'hi pot trobar Rockabilly, Blues, Country, Swing, instrumentals o inclús Tango o Exòtica, tot això fusionat amb el seu estil personal i característic.

BIBLIONADONS A L'ESCALA

Biblionadons "Musinfant", per a nens de 0 a 3 anys. La trobada és a les sis de la tarda a la biblioteca. 


VISITA GUIADA AL PORT DE ROSES

Visita guiada al port i a la llotja de Roses. És a partir de les cinc de la tarda des del  port de pesca

DESFILADA BENÈFICA A ROSES

El Centre Escolar Empordà organitza, a les sis de la tarda, una desfilada benèfica al Teatre Municipal de Roses, en benefici a Càritas. En concret, els encarregats de l'esdeveniment han estat els alumnes de tercer d'ESO, i els alumnes de primer Cicle Formatiu d'Activitats Comercials s'han ocupat del disseny de la passarel·la.

SESSIÓ LITERÀRIA "LA DONA TATUADA", A ROSES

A dos quarts de set, a la Biblioteca Municipal, es farà una sessió literària dins el Taller de lectura i conversa en català: "La dona tatuada", de Laia Vidal. Amb presència de l'autora. Ho organitza: Oficina de Català i Biblioteca Municipal

CONCERT D'ÀNGELS ORTIZ, A ROSES

La rosinca Àngels Ortiz farà un concert a les nou del vespre al bar Punt de Trobada

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "CONJUR DE FLORS", A LLANÇÀ

Amb motiu dels actes del dia de la dona, a Llançà es presenta el llibre "Conjur de flors", de l'autora Glòria Bassols i que compta amb les il·lustracions de Laura Selom. L'acte serà a les vuit del vespre a la casa de cultura, i hi haurà acompanyament musical durant el recital. 

NIT DE JAZZ A PAU

El Centre Cívic de Pau acull, a partir de les vuit del vespre, un concert de música jazz en directe. Es comptarà amb el grup "Tres notas", format per Jaume Ambrós, Damian Romero i Rufo Iranzo. 


"EL MÓN EN EL QUÈ VIUEN LES DONES", A CADAQUÉS

A partir de les set del vespre, el Cine-Fòrum a l'Art i Joia acull la projecció i debat d'"El món en el què viuen les dones". Les parelles, pares i amics són benvinguts.


MERCATS MUNICIPALS

Avui hi ha mercat a el Port de la Selva i Portbou.

EXPOSICIONS

CASTELLÓ D'EMPÚRIES

 • «Inspiracions als Aiguamolls». A El Cortalet fins al 3 de maig

FIGUERES

 • «Dalí-Rafael. Un somieig prolongat». Al Museu Dalí durant tot l'any
 • «El padrí dels joguets». Al Museu del Joguet durant tot l'any
 • Exposició permanent de Joan Paradís. A la seu dels Amics del Castell de Sant Ferran durant tot l'any
 • «Red Noir», de Cristina Vela. A la Sala d'exposicions de La Cate, fins el 29 de febrer
 • «Retorn a la Màtria», d'Antoni Morro. Galeria El Claustre, fins al 14 de març
 • «Art Viu és Anglada». A la Casa Empordà, fins al 22 de març
 • Col·lectiva «Cor despert». A la Galeria d'art Ventós, fins al 22 de març
 • «Tengui, Falti- Aprendre amb els cromos». Al Museu del Joguet, fins al 29 de març


LA JONQUERA

 • «Art i Memòria: Fugir», d'Àlex Nogué. Al Museu Memorial de l'Exili, fins al 31 de maig
 • «Art i Exili. Artistes catalans de l'exili del 1939». Al Museu Memorial de l'Exili, fins al 14 de juny


ROSES

 • «Rafael Ramis, impulsor del sindicalisme de funcionaris de Catalunya». A la Biblioteca Jaume Vicens Vives, fins al 4 de març
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook