L'organització del Festival Castell de Peralada ha donat a conèixer aquest matí a través de comunicat un nou nom que se suma a la programació del festival alt-empordanès per a la propera edició. El vocalista, compositor i lletrista inclassificable Rufus Wainwright presentarà el seu nou àlbum, Unfollow The Rules, la nit del 10 de juliol en la que serà la seva única actuació a Catalunya.

Al novè LP d'estudi de Wainwright, Unfollow The Rules, i primer àlbum pop des del 2012, trobem l'artista per sobre dels seus poders, entrant a la maduresa artística amb passió, honestedat i una nova audàcia adquirida sense deixar de ser tan creatiu i entremaliat com sempre. Produït per Mitchell Froom (Crowded House, Paul McCartney, Richard Thompson, Suzanne Vega, Randy Newman) en una varietat d'estudis llegendaris de Los Angeles, inclosos els Sound City Studios, United Recording i EastWest Studios, l'àlbum serveix com a final del primer acte d'una carrera extraordinària que, com Unfollow The Rules, va començar als estudis de Los Angeles però que suposa també les primeres línies d'un nou i emocionant capítol. Les cançons, inspirades en temes com la mitjana edat, la vida matrimonial, la paternitat, els amics, la pèrdua, Londres i el Laurel Canyon, temes com "Only the People that Love" i l'enèrgic i simfònic "Hatred", són nous desafiaments que han obligat el cantautor a confrontar el seu passat per així donar sentit a com ha crescut en el seu rol de músic però també en el de l'home de família feliç en què s'ha convertit.

Unfollow The Rules arribarà a través de BMG el proper divendres 24 d'abril. Ve precedit a finals del any passat per "Trouble in Paradise", el primer single, que va ser rebut amb gran atenció pels mitjans internacionals i que va rebre l'aclamació unànime de la crítica. Sobre l'àlbum, el mateix Rufus Wainwright ha declarat: "El que m'agradaria que simbolitzés aquest àlbum és una reunió de tots els aspectes de la meva vida que m'han convertit en un artista experimentat. El meu objectiu és emular els grans d'antany els treballs posteriors dels quals van ser els millors: Leonard Cohen quan va fer The Future, quan Sinatra es va convertir en Sinatra als 40 anys, quan Paul Simon va arribar a Graceland, etcètera. Molts compositors milloren amb l'edat... Jo em felicito a mi mateix per seguir amb vida!".

Si el 2018 Rufus Wainwright va debutar al Festival Castell de Peralada amb un concert amb un piano, una guitarra i la seva impecable i modulada veu de tenor com el principal i més important dels instruments, enguany hi tornarà per oferir tota una experiència Rufus Wainwright amb el seu millor pop al costat d'una gran banda musical. Un concert 100% Wainwright.

Les entrades per a aquest concert estaran a la venda a festivalperalada.com a partir de demà, 6 de març, a les 10.00 h amb preus des dels 40 fins als 85 € i entrades prèmium a 95 €.

El concert de Rufus Wainwright se suma a les actuacions ja avançades per a aquest festival com el doble programa del Houston Ballet (2 i 3 de juliol), l'estrena d'una nova producció operística del Festival, Aida de Verdi (5 i 7 d'agost) amb les grans veus internacionals de Sondra Radvanovsky, Piotr Beczala, Anita Rachvelishvili i Carlos Álvarez, el recital del tenor Brian Jagde (6 d'agost), el retorn de William Christie i Les Arts Florissants amb un programa inèdit de motets (8 d'agost) i el concert de Jonas Kaufmann i la soprano Maria Agresta amb una nit Puccini (9 d'agost).

Sobre Rufus Wainwright

Elogiat pel New York Times per la seva "genuïna originalitat", Rufus Wainwright s'ha alçat com un dels grans vocalistes, escriptors i compositors masculins de la seva generació. El cantautor nascut a Nova York i criat a Montreal ha llançat vuit àlbums d'estudi fins a la data, tres DVD i tres àlbums en viu, inclòs el fantàstic Rufus Does Judy at Carnegie Hall, nominat al Grammy.

Musicalment, Rufus ha col·laborat amb artistes com Elton John, Burt Bacharach, Robert Wilson, David Byrne, Boy George, Joni Mitchell, Pet Shop Boys, Heart, Robbie Williams, Jessye Norman, Billy Joel, Billy Simon, Sting i el productor Mark Ronson, per citar alguns noms.

Rufus també s'ha fet un nom en el món de la música clàssica. La seva aclamada primera òpera, titulada Prima Donna, es va estrenar al Festival Internacional de Manchester el juliol del 2009 i es va presentar a Londres, Nova York, París, Buenos Aires i Hong Kong, entre d'altres. La segona òpera de Rufus, basada en la història de l'emperador romà Adrià i Antínous, es va estrenar l'octubre del 2018 a la Canadian Opera Company de Toronto i va guanyar un Premi Dora a la categoria Outstanding New Opera.

Rufus també s'ha distingit per tocar cançons pop orquestrades originals, la seva configuració orquestral de cinc sonets de Shakespeare i peces d'un extens repertori clàssic amb orquestres de tot el món, com la Chicago Symphony, la Toronto Symphony, la Residentie Orkest, l'Orchestre National d'Île-de-France o l'Orquestra del Teatro Real.

Ha actuat a les millors sales de concerts i festivals de tot el món, com el Royal Albert Hall, el Carnegie Hall, l'Òpera de Sydney, el Teatro Colón, el Hollywood Bowl, l'Elbphilharmonie, l'Olympia, Glastonbury, Roskilde i Kennedy Honors.

Wainwright ha escrit i ha enregistrat cançons per a una àmplia varietat de pel·lícules i programes de televisió, com ara Brokeback Mountain, Shrek, Judy, Meet the Robinsons, The Aviator, Moulin Rouge i Boardwalk Empire.

Ell i la seva germana, Martha Wainwright, continuen el llegat de la seva mare, la icona del folk canadenc Kate McGarrigle, i recapten fons per al Fons de Kate McGarrigle que finança la investigació del sarcoma i compta a més amb un programa de musicoteràpia.

Wainwright està treballant actualment en una sèrie de pel·lícules, podcasts i projectes musicals i viu a Los Angeles amb el seu marit Jörn Weisbrodt, compartint la custòdia de la seva filla Viva amb la seva mare Lorca Cohen.