Les activtats a l'Alt Empordà per aquest dissabte 7 de març són:

TALLER DE NATURA A CASTELLÓ D'EMPÚRIES

Taller de natura "Fem un kokedama", a les onze del matí a l'Ecomuseu-Farinera

DONACIÓ DE SANG A FIGUERES, AMB ELS BOMBERS

Els Bombers col·laboren a una campanya del Banc de Sang i Teixits, i seran presents a la donació que es fa de deu a dues i de quatre a vuit a la Plaça Catalunya.

CLUB DE LECTURA A FIGUERES

Club de lectura de 5è i 6è sobre "Wonder", de R.J. Palacio. De dos quarts d'onze a tres quarts de dotze, a la biblioteca

SERMÓ LA PASSIÓ DE CRIST, A FIGUERES

Sermó "La Passió de Crist" amb Joan Prats. És a les dotze del migdia a l'Església Adventista (c. Sant Pau, 86)

VISITA GUIADA A L'EXPOSICIÓ "ART I EXILI", A FIGUERES

Visita guiada a l'exposició "Art i exili", a càrrec del comissari Enric Pujol. És a les sis de la tarda al Museu de l'Empordà.

VISITA GUIADA A L'ESGLÉSIA DE SANT PERE, DE FIGUERES

A dos quarts de cinc de la tarda es farà una visita guiada a l'església de Sant Pere que permetrà descobrir-ne tots els racons. L'activitat és gratuïta.

DANSA: "MIRAMIRÓ", A LA CATE

A les sis de la tarda, La Cate acull l'obra "Miramiró", de Baal Dansa. És un espectacle de dansa i animació de vídeo per als més petits i petites que neix de l'univers de Joan Miró. Els colors vius, les formes geomètriques i l'aparent «potència» de les «figures i personatges» estimulen la fantasia, deixant entreveure que tot és possible. Com per art de màgia, les pintures adquireixen vida i ens transporten a un univers imaginari, en una aventura plena de descobriments i sorpreses. Una mirada fresca i peculiar del moviment, la música i el món visual a través de les pintures surrealistes de Joan Miró.

DOCUMENTAL "AWAKE", A LA CATE

A les vuit de la tarda, a La Cate es projectarà el documental "Awake. La vida de Yogananda". Ho organitza Cercle de

Meditació de SRF de Figueres. Amb motiu del Centenari de l'arribada a Occident de Paramahansa Yogananda, reconegut com una de les personalitats espirituals més influents de l'època contemporània, autor del best seller, Autobiografia d'un Iogui, i fundador de l'Organització Self Realization Fellowship (S.R.F) a Los Ángeles (Califòrnia), i Yogoda Satsanga Society of India (Y.S.S) a l'Índia. Yogananda va fomentar la pràctica de la senzillesa en el viure i la noblesa en el pensar, i difondre un esperit de confraternitat entre tots els pobles.RECITAL POÈTIC DE LAURA PORTAL, A FIGUERES

Recital poètic de Laura Portal, a les vuit de la tarda a Taberna Libraria (local de l'associació de veïns del barri de l'Eixample)

CONCERT D'ALBA ALSINA QUARTET, A FIGUERES

Sessió de música amb Alba Alsina Quartet, a les nou del vespre a l'auditori Caputxins. Alba Alsina és una jove saxofonista gironina amb una sensibilitat, delicadesa i enfocament excepcionals. Aquest és el concert debut de presentació del seu primer disc El Principio, íntegrament compost i liderat per ella, on el jazz i el flamenc-jazz són còmplices de les seves melodies. Acompanyada d'una banda de talents joves del jazz nacional, que farà vibrar el públic amb energia. Jazz jove a mans d'una saxofonista que vol reinventar-se repensant el gènere musical.

PROGRAMACIÓ DEL "MARÇ DE PARAULES", A ROSES

Entre el 7 i el 28 de març, Roses es converteix en epicentre de la creació i experimentació literàries a través d'un programa d'activitats multidisciplinar que concentrarà a la població escriptors, actors i artistes, oferint recitals poètics, tallers creatius, vermuts literaris, mostres d'art, contes, rutes literàries, música i teatre.

ÚLTIMA HORA, CANVIS CAUSADES PER LES INCLEMÈNCIES METEOROLÒGIQUES - L'Ajuntament de Roses ha informat aquest dissabte, 7 de març, que el mercat de llibres es fa demà, diumenge 8 de març, d'11 h a 14 h i de 16 h a 18 h al Mas de les Figueres. Les activitats programades per aquest matí de dissabte s'han atraslladat a la Biblioteca Vicens Vives.

Les activitats previstes per aquest dissabte a la tarda passen a diumenge. Els actes previstos per demà diumenge es mantenen i s'afegeixen a la programació les següents activitats:

  • A les 16 h. Recital poètic de Plomes d’aigua
  • A les 17 h. Espectacle Lorca, de Joel Minguet

BALL A ROSES

Ball amb David Magem, a les deu del vespre a l'Espai Cultural de la Ciutadella

CONFERÈNCIA SOBRE PATRIMONI, A TORROELLA DE FLUVIÀ

Conferència "Can Miqueló. El patrimoni conservat: de Roma a l'Empordà", amb Maria de Puig i Ripoll, llicenciada en Història de l'Art i graduada en conservació i restauració de Béns Mobles. És a les vuit del vespre al Centre d'Estudis del Baix Fluvià.

MERCATS MUNICIPALS

MERCATS MUNICIPALSAvui hi ha mercat a Empuriabrava, Figueres i Vilafant.

EXPOSICIONS

EXPOSICIONSCASTELLÓ D'EMPÚRIES

  • «Inspiracions als Aiguamolls». A El Cortalet fins al 3 de maig

FIGUERES

  • «Dalí-Rafael. Un somieig prolongat». Al Museu Dalí durant tot l'any
  • «El padrí dels joguets». Al Museu del Joguet durant tot l'any
  • Exposició permanent de Joan Paradís. A la seu dels Amics del Castell de Sant Ferran durant tot l'any
  • «Red Noir», de Cristina Vela. A la Sala d'exposicions de La Cate, fins el 29 de febrer
  • «Retorn a la Màtria», d'Antoni Morro. Galeria El Claustre, fins al 14 de març
  • «Art Viu és Anglada». A la Casa Empordà, fins al 22 de març
  • Col·lectiva «Cor despert». A la Galeria d'art Ventós, fins al 22 de març
  • «Tengui, Falti- Aprendre amb els cromos». Al Museu del Joguet, fins al 29 de març

LA JONQUERA

  • «Art i Memòria: Fugir», d'Àlex Nogué. Al Museu Memorial de l'Exili, fins al 31 de maig
  • «Art i Exili. Artistes catalans de l'exili del 1939». Al Museu Memorial de l'Exili, fins al 14 de juny

ROSES

  • «Rafael Ramis, impulsor del sindicalisme de funcionaris de Catalunya». A la Biblioteca Jaume Vicens Vives, fins al 4 de març