Des del 6 de març de 2020 i fins al 3 de gener de 2021 es podrà visitar, a les pedreres anomenades Carrières de Lumières, la primera exposició digital immersiva sobre Salvador Dalí. Aquestes pedreres es troben al peu de la localitat dels Baus de Provença, al massís dels Alpilles, a 300 km de Figueres. El projecte, produït per CulturEspaces amb la col·laboració de la Fundació Dalí, mostra l'obra de l'artista empordanès mitjançant la projecció d'imatges a molt alta definició sobre les parets de roca de 16 metres d'altura. Unes pedreres que van deixar de ser actives l'any 1935 i que Jean Cocteau va redescobrir l'any 1959 i va utilitzar com escenari per a la pel·lícula El testament d'Orfeu.

La presentació als mitjans de comunicació ha tingut lloc a Carrières de Lumières, avui 5 de març a migdia. Hi ha participat Gianfranco Iannuzzi, director artístic de Culturespaces, i Montse Aguer, directora dels Museus Dalí de la Fundació Dalí. Hi han assistit Etienne Devic, director de les pedreres, i Joan Manuel Sevillano, gerent de la Fundació Dalí.

La Fundació Dalí té per objectiu difondre l'obra de Salvador Dalí a un públic multigeneracional. Per assolir aquesta fita, aposta per projectes divulgatius que explorin nous llenguatges i formats. És per això que ha escollit el talent creatiu de l'equip de CulturEspaces, un referent en la gestió de patrimoni cultural, pioners en experiències immersives amb una fórmula tecnològica de primer nivell.