Les activitats a l'Alt Empordà d'aquest 28 de febrer són:

CONTES PER A NADONS A FIGUERES

A les cinc i a les sis de la tarda, la Biblioteca Fages de Climent acull una sessió de contes per a nadons de menys de tres anys, amb un taller sensorial de massatge sonor, amb Alquímia Musical.

CONFERÈNCIA "MÚSICA ALS CAMPS DE CONCENTRACIÓ", A FIGUERES

Jaume Ayats, expert musicòleg i director del Museu de la Música de Barcelona, serà el conferenciant de la ponència titulada "Música als camps de concentració i en el camí de l'exili". La xerrada es farà a les set de la tarda al Museu de l'Empordà.

CONFERÈNCIA "LA DONA I LA FECUNDITAT AL LLARG DE LA HISTÒRIA", A FIGUERES

A les vuit del vespre es farà la conferència "La dona i la fecunditat al llarg de la història: creences, coneixements i rituals des de l'antiguitat fins avui", a càrrec de Maria Rosa Ribas, infermera i autora del llibre "La mare que ens ha parit". L'acte està organitrzat per Atenea i es farà als Antics Jutjats.

CONFERÈNCIA "LES LENTS GRAVITATÒRIES EN L'ASTROFÍSICA", A FIGUERES

Pere Horts es farà càrrec de la conferència "Les lents gravitatòries en l'astrofísica actual", que es farà a un quart de nou del vespre a La Cate.

CONFERÈNCIA "LA MORT COM A TABÚ", A FIGUERES

L'entitat Dret a Morir Dignament organitza la conferència "De la mort com a tabú, a un final de vida respectuós". L'acte es fa al Centre Cívic Creu de la Mà de sis a dos quats de vuit de la tarda, a càrrec de Lourdes González i Cristina Vallès.

OBRA DE TEATRE "ROSTOLL CREMAT", AL JARDÍ DE FIGUERES

A les nou del vespre, al Teatre Municipal El Jardí de Figueres s'escenificarà l'obra "Rostoll Cremat", de Toni Gomila i dirigida per Oriol Broggi. Rostoll cremat és una al·legoria de l'ambició i la cobdícia humana, una reflexió sobre la societat actual a partir del bagatge adquirit de la literatura popular i universal: Joanet de sa Gerra i George Sand com a fil conductor de la narració, amb esquitxos de Shakespeare, Txèhkov, Ibsen i la veu pròpia de l'autor d'Acorar. L'espectacle projecta una nova mirada al nostre passat més recent i ofereix un mirall on explorar les llums i les ombres de la Mallorca turística, amb la vista posada en el moment present i cap al futur.

DONACIÓ DE SANG A FIGUERES

De 5 a 8 del vespre es pot anar a donar sang a l'Institut Alexandre Deulofeu de Figueres

CURS DE FORMACIÓ EN TIC, A CASTELLÓ

Curs de formació en TIC, Tecnologies de la Informació i la Comunicació. Serà a les quatre de la tarda a la Biblioteca Ramon Bordas i Estragués

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "TINC UN COR PER A TU", A GARRIGUELLA

La Sala del Sindicat de Garriguella serà l'escenari de la presentació, a les vuit del vespre, del llibre autobiogràfic "Tinc un cor per a tu", de Marta Gubau i Mariona Visa.

CONCERT DE JAZZ, A PAU

A les vuit del vespre, els "Nico Martin Trio" faran un concert de Jazz al Centre Cívic dde Pai. Els integrants de la banda són Nico Martin, Sergi Labarta i Dani Palou. Hi haurà Jam Session.

CONCERT DEL TRIO MASHRABIYA, A PONTÓS

A les nou del vespre, el Convent de Pontós acollirà el concert del Trio Mashrabiya, especialistes en música de l'Àsia Central i l'Orient

PRESENTEN EL LLIBRE "LA TRAGÈDIA DEL COMTE PONÇ V D'EMPÚRIES I EL DECLIU DEL CASTELL DE QUERMANÇÓ", A VILAJUÏGA

Presentació del llibre "La tragèdia del comte Ponç V d'Empúries i el decliu del castell de Quermançó", de Jose Mañoso a càrrec de Jaume Simon. Serà a les set del vespre al Centre Cívic, i tot seguit, es projectarà el curt "Quermançó, camí de trobadors".

MERCATS MUNICIPALS

MERCATS MUNICIPALSAvui hi ha mercat a El Port de la Selva i Portbou.

EXPOSICIONS

EXPOSICIONSCASTELLÓ D'EMPÚRIES

  • «Inspiracions als Aiguamolls». A El Cortalet fins al 3 de maig

FIGUERES

  • «Dalí-Rafael. Un somieig prolongat». Al Museu Dalí durant tot l'any
  • «El padrí dels joguets». Al Museu del Joguet durant tot l'any
  • Exposició permanent de Joan Paradís. A la seu dels Amics del Castell de Sant Ferran durant tot l'any
  • «Red Noir», de Cristina Vela. A la Sala d'exposicions de La Cate, fins el 29 de febrer
  • «Retorn a la Màtria», d'Antoni Morro. Galeria El Claustre, fins al 14 de març
  • «Art Viu és Anglada». A la Casa Empordà, fins al 22 de març
  • Col·lectiva «Cor despert». A la Galeria d'art Ventós, fins al 22 de març
  • «Tengui, Falti- Aprendre amb els cromos». Al Museu del Joguet, fins al 29 de març

LA JONQUERA

  • «Art i Memòria: Fugir», d'Àlex Nogué. Al Museu Memorial de l'Exili, fins al 31 de maig
  • «Art i Exili. Artistes catalans de l'exili del 1939». Al Museu Memorial de l'Exili, fins al 14 de juny

ROSES

  • «Rafael Ramis, impulsor del sindicalisme de funcionaris de Catalunya». A la Biblioteca Jaume Vicens Vives, fins al 4 de març