El Jove Ballet Figueres arriba dissabte a La Cate de Figueres per mostrar el seu talent. La compa­nyia resident al centre de dansa Marta Coll està formada per unes 35 ballarines d’entre 8 i 25 anys, joves promeses del món de la dansa que pujaran a l’escenari per presentar al públic una quarantena de coreografies de competició de tots els estils dins el seu repertori de clàssic, contemporani, modern i jazz, que presentaran en aquesta temporada.

El Centre de Dansa Marta Coll, amb 25 anys de trajectòria, és l’únic de la comarca reconegut pel

Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. La ballarina Marta Coll dirigeix el Jove ballet Figueres juntament amb Laura Macias, mestra i coreogràfa. Coll explica que va decidir impulsar el Ballet Jove Figueres «per no deixar escapar el talent que tenen moltes joves a la comarca», explica satisfeta de com la feina ben feta, l’esforç i la dedicació tenen la seva recompensa. En aquest inici de temporada dues ballarines d’11 i 12 anys del JBF van ser seleccionades a nivell preprofessional al Concurs de Dansa de Blanes, i van aconseguir una beca per a Ateneo Della Danza a Siena. Totes les coreografies del darrer concurs van aconseguir medalles. «Hem assolit un nivell excel·lent i anirem a més», destaca Coll.

A la companyia, on les alumnes estan separades per grups d’edats, s’imparteixen classes de diferents modalitats i es posa especial èmfasi en la preparació física. Les ballarines arriben a entrenar una mitjana de vint hores setmanals. La seva dedicació diària i la implicació del professorat i de les famílies ha permès que aquest cos de dansa tiri endavant el seu projecte i les alumnes puguin mostrar el seu alt nivell a concursos i exhibicions mostrant el resultat del seu alt grau d’exigència.

L’espectacle de La Cate, obert el públic en general, serà una mostra de tot aquest talent. La funció començarà a les vuit del vespre i el preu de l’entrada és de 10 euros.