El Trio Mashrabiya, especialitzat en música de l'Àsia Central i l'Orient Mitjà, té previst actuar aquest divendres al Convent de Pontós i dissabte, a les 6 de la tarda, a l'església de Santa Maria de Cadaqués.

El Trio Mashrabiya està integrat per Tristan Driessens, Meira Segal i Míriam Encinas. Tristan Driessens és músicòleg, fill d'una família nómada, i es va especialitzar en la música otomana turca, residint a Istambul. Des del 2016 dirigeix el grup de Músiques del món, amb seu a Bèlgica Refugees for Refugees. Va descobrir el llaud oriental a Espanya, escoltant música sefardí i andalusa.

Meira Segal, procedent d'Israel, es va iniciar en la flauta de canya o ney en un viatge al Sinaí. Amb el temps, s'ha especialitzat en ney turc i ney àrab i més tard va afegir al seu ventall artístic el kaval búlgar, la kawala egipcia y gaitas.

En els darrers anys ha estat de gira amb el cantant Indú de Bollywood Arijit Singh.

La multiinstrumentista catalana Míriam Encinas va afegir-se al projecte tocant el Dilruba i percussions perses, el bendir i el daf. Encinas, filla de María Laffite i Alfons Encinas, va estudiar al Conservatori del Liceu de Barcelona la Flauta de pic. Toca també la viola da Gamba i ha estudiat música antiga, percussió oriental i música afgana.

Tots tres ténen una trajectòria tocant arreu del món en diferents països i en varies formacions. Amb Mashrabiya han fet concerts a: Letonia, Portugal, Suiza, Turquía, Bèlgica y Marroc.

Apassionats per la música d'Àsia Central i de l'Orient Mitjà disposen d'un programa de composicions pròpies amb un nou llenguatge de la música tradicional.