Mallorca i Girona tenen molts aspectes que els uneixen. Ara, per conèixer-se millor, alguns municipis gironins, entre els quals hi ha Figueres, han buscat crear ponts per generar diàleg. Es farà a través de les arts escèniques i l'art en una iniciativa batejada com Quinzena Mallorquina impulsada pels teatres de la Costa Brava i del Pirineu gironí. En aquest sentit, a Figueres està prevista la projecció d'un documental i la representació de dues obres teatrals, una d'aquestes decaire familiar.

L'oferta va iniciar-se aquest dimecres passat a la sala La Cate. Diòptria hi va projectar, de forma gratuïta, el documental Tot inclòs danys i conseqüències del turisme a les nostres illes. Signat pel col·lectiu Tot inclòs, el film busca trencar el discurs hegemònic sobre el turisme i tractar aspectes relacionats amb ell que habitualment no surten als mitjans.

La següent proposta ens porta fins al Teatre El Jardí, on es representa aquest divendres l'obra Rostoll cremat. La peça de Toni Gomila, dirigida per Oriol Broggi, és una al·legoria de l'ambició i la cobdícia humana, una reflexió sobre la societat actual a partir del bagatge adquirit de la literatura popular i universal: Joanet de sa Gerra i George Sand com a fil conductor de la narració, amb esquitxos de Shakespeare, Txèhkov, Ibsen i la veu pròpia de l'autor d' Acorar.

La segona proposta escènica serà un espectacle familiar de dansa i animació de vídeo, Miramiró, que proposa la companyia mallorquina Baal Dansa. L'obra, que es podrà veure el 7 de març a La Cate, s'inspira en l'obra de Joan Miró.